Denník N

Vrátil sa ako tréner. Lampard prebral Chelsea bez Hazarda a so zákazom prestupov

Lampard je novým trénerom Chelsea. Foto - TASR/AP
Lampard je novým trénerom Chelsea. Foto – TASR/AP

Odchod Edena Hazarda do Realu Madrid prišiel pre Chelsea v najmenej vhodnom čase. Pred novou sezónou, a ani počas nej, nebude vedieť nájsť náhradu, keďže FIFA klubu zakázala nakupovať hráčov počas dvoch prestupových období.

Frank Lampard ukončil aktívnu kariéru pred dvoma rokmi ako 38-ročný.

V uplynulom ročníku viedol druholigový anglický klub Derby County. Dostal sa s ním do finále play-off o Premier League, kde neuspel proti Aston Ville, v ktorej robí asistenta jeho bývalý spoluhráč z Chelsea John Terry.

V tom istom čase Chelsea rozviazala spoluprácu s talianskym trénerom Mauriziom Sarrim. O dva týždne neskôr, štvrtého júla, sa Frank Lampard stal trénerom Chelsea.

„V Chelsea sme vždy chceli byť konkurencieschopní. Nikdy sme s tým neprestali. Mojím inštinktom je, že v tom musíme pokračovať. Chcem pracovať s hráčmi, ktorých mám k dispozícii, s tými, čo tu chcú byť. Mal som tú česť hrať s hráčmi, ktorí boli schopní cítiť Chelsea,“ odprezentoval pri svojom predstavení na lavičke The Blues.

Do Chelsea sa vrátili mladí hráči ako Kenedy, Tammy Abraham, Michy Batshuayi a nováčikom bude 20-ročný Američan Christian Pulisic, ktorého prestup z Dortmundu sa dohodol ešte v zime.

Do prípravy sa zapojili aj Mason Mount a Fikayo Tomori – talentované duo, ktoré uplynulú sezónu strávilo na hosťovaní pod Lampardom v Derby. „Minulý rok boli skvelí, patrili medzi lídrov mužstva. Teraz sú späť, s čistým štítom ako všetci ostatní. Majú šancu dokázať, že môžu byť v prvom mužstve,“ povedal Lampard na tlačovej konferencii.

„Áno, je to moja najväčšia výzva v kariére. Hráčske časy sú preč, čakajú ma nové výzvy. Pamätám si, keď ľudia hovorili, že nemám cenu 11 miliónov. Pracoval som tvrdo, aby som tu mohol byť. Nechcem byť hodnotený podľa mojej aktívnej kariéry. Chcem, aby ma hodnotili podľa toho, čo dosiahnem na lavičke,“ tvrdí.

Novému trénerovi Chelsea nikto nepovedal, že hlavným cieľom je umiestnenie v prvej štvorke Premier League. „Je jasné, že tam byť chceme. Poznám klub a jeho štandardy,“ zakončil.

Lampard je štrnástym trénerom od príchodu majiteľa Romana Abramoviča do klubu.

Génius v kopačkách

V roku 2009 zisťoval vtedajší klubový lekár Chelsea Brian English, ako vplývajú zranenia hlavy na neurologický stav futbalistu. Súčasťou výskumu boli aj IQ testy. Najväčším prekvapením boli výsledky Franka Lamparda.

Lampardovi namerali kluboví lekári IQ

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie