Denník N

Po kritike dal Danko Cséfalvayovej aj trest

Do zahraničnopolitických záležitostí predseda parlamentu zjavne vnáša aj osobné antipatie.

Predsedníčka zahraničného výboru parlamentu Katarína Cséfalvyová pre Aktuality.sk povedala, že jej predseda NR SR Andrej Danko škrtol zahraničnú cestu do Gruzínska. Ako dodala, „hospodárnosť asi nie je rozhodujúci problém, nakoľko zrušená bola napríklad aj cesta do Budapešti s minimálnymi nákladmi. A nakoniec sa na podujatí zúčastnili dvaja iní poslanci“.

Dôvody sa vraj poslankyňa nikdy nedozvedela, ale nie je ťažké si ich predstaviť. Danko, ktorý fušuje do zahraničnej politiky prostredníctvom odmietania medzinárodných dohovorov, kritiky sankcií, blokovania bezpečnostnej stratégie či ciest do Ruska a Bieloruska, ktoré mu z titulu jeho funkcie nemusí podpisovať nikto, má s Cséfalvayovou napätý vzťah minimálne od minulého leta.

Keď zahraničný výbor prijal v auguste 2018 stanovisko, ktorým odmietol legitimizáciu anexie a okupácie Krymu, šéfstvo SNS Cséfalvayovej odkázalo, že porušila koaličnú dohodu. O tri mesiace bola predsedníčka jedinou členkou výboru, ktorá sa zastala ministra zahraničia Miroslava Lajčáka hroziaceho demisiou pre migračný pakt, kým SNS (i všetci ostatní) boli proti.

Okrem bizarnej kauzičky okolo napätého saka Antona Hrnka po sebe poslankyňa a SNS opäť strieľali aj v marci, keď Cséfalvayová poslala SNS pre odmietanie Istanbulského dohovoru do

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Komentáre

Teraz najčítanejšie