Denník N

Kto nájde odvahu vypočuť Kováčika?

Jaromír Čižnár a Dušan Kováčik. Foto – TASR
Jaromír Čižnár a Dušan Kováčik. Foto – TASR

Autor je zakladajúci člen strany Za ľudí

Dušan Kováčik – špeciálny prokurátor, ktorý má v rukách pečiatku, aby z kohokoľvek urobil obvineného alebo, naopak, poškodeného – podľa medializovaných informácií vynášal informácie z vyšetrovania Bödörovcom – oligarchom, ktorí sú spájaní so Smerom a s predsedom Ficom. Podľa Nadácie Zastavme korupciu to polícii povedal Peter Tóth, ktorý vypovedá v súvislosti s vraždou novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej.

Aby sa nezabudlo, k Bödörovcom chodí predseda Smeru Robert Fico na vianočné večierky.

Aby sa nezabudlo, Bödörovci získali počas vlády Smeru zákazky v hodnote desiatok miliónov eur.

Aby sa nezabudlo, rodina s Bödörovcami je bývalý policajný prezident Tibor Gašpar, ktorý podľa jeho podriadeného dal pred vraždou lustrovať viacerých novinárov.

Aby sa nezabudlo, Marian Kočner, podozrivý z vraždy, je kamarát Bödörovcov, ktorí podľa Tóthovej výpovede prispievali na sledovanie novinárov.

Aby sa nezabudlo, špeciálny prokurátor Dušan Kováčik mal na stole viac ako 60 káuz. Všetko korupčné veci, mafiánske praktiky a podobne. Najznámejšia je kauza Gorila, v ktorej nedokázal podať ani jednu obžalobu. Všetko sa zdržuje alebo zametá pod koberec. Zdá sa však, že keď ide o Bödörovcov, tak je proaktívny a rýchlo uteká do Nitry za oligarchami, o ktorých písal aj zavraždený Ján Kuciak.

Kováčik podľa Tóthovej výpovede donášal Bödörovcom aj na organizátorov protestov Za slušné Slovensko. Teda aj na mňa. Ako organizátora ma vypočúvala NAKA preto, lebo nás niekto obvinil zo štátneho prevratu.

Teraz čítam, že Kováčik donáša Bödörovcom, a stále sa pýtam, ako hlboko je polícia a prokuratúra prehnitá. Naozaj sme žili dobu mafiánskeho štátu, kde niektorí policajti a prokurátori kryli tie najväčšie svine.

Človek, ktorý miesto vyšetrovania kauzy zametá a donáša oligarchom, by mal byť zadržaný a predvedený políciou na výsluch. Slovenský právny poriadok pozná pojem zneužitia právomoci verejného činiteľa. Slovensko musí poslať vládu mafiánov a oligarchov do zabudnutia.

Pán prezident policajného zboru Milan Lučanský, bývalý šéf inšpekcie na ministerstve vnútra za Roberta Kaliňáka, pán generálny prokurátor Jaroslav Čižnár, spolužiak Roberta Fica, kedy vypočujete Dušana Kováčika?

Táto krajina potrebuje zmenu, inak sa nikdy nedozvieme pravdu a „naši ľudia“ budú vždy pod ochranou.

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Politici píšu

Komentáre

Teraz najčítanejšie