Denník N

Dievčatá útekom zo Slovenska vyrobili problém najmä sebe, tvrdí šéf afganského orchestra (+foto)

Pred sobotňajším koncertom na Pohode ešte nik netušil, čo sa stane. Foto N - Vladimír Šimíček
Pred sobotňajším koncertom na Pohode ešte nik netušil, čo sa stane. Foto N – Vladimír Šimíček

Ženský orchester Zohra sa vracia do Afganistanu bez štyroch členiek, ktoré po vystúpení na Pohode nečakane zmizli a nik nevie, kde momentálne sú.

„I will miss you. Budeš mi chýbať,“ hovorí kameraman a dievčatá v exotických kostýmoch slovenskú vetu už na prvý pokus dajú takmer bezchybne. Aj s veľmi slušným prízvukom. Majú dobré uši, sú totiž muzikantky. Keď ich filmár pochváli, radostne sa smejú.

Pred koncertom na námestí v centre hlavného mesta vládne uvoľnená nálada. Jediný moment napätia nastáva počas zvukovej skúšky, keď nečakane zaznie výstrel. Mladé členky orchestra a ich sprievod sa preľaknú. Našťastie sa rýchlo ukáže, že to bola len historická puška v rukách zbrojnošov, ktorí sú súčasťou inej akcie Bratislavského kultúrneho leta.

Šéf afganského súboru Zohra v zákulisí hovorí, že to bolo strašidelné. Od muža, ktorý sám zažil bombový atentát priamo počas koncertu v Kábule, tieto slová znejú úplne inak. Navyše v situácii, ktorú musí na Slovensku riešiť. Štyri členky jeho orchestra po víkendovom vystúpení na Pohode zmizli a 

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Kultúra

Teraz najčítanejšie