Denník N

Šéf tímu Gorila Lukáš Kyselica odchádza do civilu

Lukáš Kyselica odchádza k 1. októbru z polície do civilu. Foto - archív N
Lukáš Kyselica odchádza k 1. októbru z polície do civilu. Foto – archív N

Po Marekovi Gajdošovi končí v polícii na vlastnú žiadosť aj ďalší šéf tímu Gorila Lukáš Kyselica. Policajta chválil aj právny zástupca Zlatice Kušnírovej Roman Kvasnica.

Vyšetrovateľ Lukáš Kyselica podal v utorok ráno žiadosť o odchod do civilu. Denníku N to potvrdil on sám. Policajtom tak bude už len do konca septembra, kým mu vyprší dvojmesačná výpovedná lehota. Kyselica dva a pol roka šéfoval tímu Gorila, ktorý vyšetruje jednu z najväčších korupčných káuz na Slovensku.

„Dnešného dňa som podal žiadosť o uvoľnenie zo služobného pomeru príslušníka PZ. Pokiaľ mi bude plynúť dvojmesačná výpovedná lehota, tak sa nebudem vyjadrovať k svojmu ďalšiemu pôsobeniu. Ak bude o to záujem, vyjadrím sa 1. 10. 2019,“ povedal Kyselica.

Kyselica odchádza z polície na vlastnú žiadosť len pár mesiacov po tom, čo sa tímu, ktorý existuje takmer osem rokov, podarilo získať nahrávky z Gorily. Našli ich pri domových prehliadkach u Mariana Kočnera v decembri 2018.

Pravosť nahrávok už skúmajú znalci, policajti zatiaľ zistili, že nahrávky sú totožné s prepisom, ktorý niekto koncom roka 2011 zavesil na internet. Samotné nahrávky sú ešte podrobnejšie ako takzvaný analytický prepis.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Kauza Gorila

Slovensko

Teraz najčítanejšie