Denník N

Polícia: Kočner a Bödör mali policajtov a prokuratúru na povel, boli verní Ficovi a chceli udržať Smer pri moci

Marian Kočner na súde o zmenkách. Foto N – Tomáš Benedikovič
Marian Kočner na súde o zmenkách. Foto N – Tomáš Benedikovič

Úradný záznam, v ktorom polícia hodnotí komunikáciu medzi Marianom Kočnerom a Norbertom Bödörom, ukazuje, ako vedel Bödör zariadiť výsledok v trestných veciach aj podporu Smeru.

Polícia rozšifrovala správy z aplikácie Threema Mariana Kočnera napriek tomu, že ich vymazal. Podarilo sa jej to v máji tohto roka. Úradný záznam, ktorý opisuje Kočnerov svet, predložil súdu v kauze zmenky prokurátor Ján Šanta. Záznam opisuje komunikáciu Mariana Kočnera a Norberta Bödöra, ale prílohy chýbajú. Je k nemu priložená iba jedna – ktorá súvisí s kauzou zmenky.

Polícia zaistila aj správy, ktoré Kočner posielal Petrovi Tóthovi a v ktorých sú osobné údaje zavraždeného novinára Jána Kuciaka. Ide o správy z 3. októbra 2017, päť mesiacov pred tým, ako Kuciaka zabili.

„Ján Kuciak, Veľká Mača 558, Galanta,“ napísal Kočner Tóthovi.

Tóth pre Kočnera sledoval novinárov vrátane Kuciaka. Hovorí, že nevedel, že sa bude vraždiť, a robil to kvôli pripravovanému portálu Na pranieri, ktorý mal vyťahovať špinu na novinárov. Sledovanie novinárov vyšetruje NAKA.

Špeciálny podcast s Monikou Tódovou

Podcasty nájdete na: AppleGoogleSpotifyPodbeanAmazon AlexaRSS

Lustrácie novinárov zabezpečoval Bödör

Zároveň polícia zaistila správy, kde Kočner pýta údaje o Kuciakovi od Bödöra. „Je zrejmé, že Norbert Bödör viackrát zabezpečoval pre Mariana Kočnera lustrácie v policajných evidenciách,“ hodnotí prípad polícia v úradnom zázname.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Bödörovci

Marian Kočner

Pavol Rusko

Slovensko

Teraz najčítanejšie