Denník N

Váhostav chce ísť aj do ďalších dvoch tendrov na výstavbu diaľníc

Národná diaľničná spoločnosť vyhlásila minulý týždeň dve súťaže o výstavbu diaľničných úsekov na Slovensku. Váhostav má o ne záujem.

Stavebná spoločnosť Váhostav chce súťažiť o výstavbu ďalších dvoch diaľničných úsekov na Slovensku. Okrem skôr známej súťaže na úsek diaľnice D3 na severe Slovenska chce totiž predložiť ponuky aj do dvoch najnovších tendrov Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS).

Ide o súťaže na časti diaľnice D1 na východnom Slovensku, ktoré diaľničiari vyhlásili minulý týždeň. Jednou je tender na obchvat Prešova s odhadovanou cenou 369,5 milióna eur bez DPH, druhou úsek Budimír – Bidovce pri Košiciach, kde NDS odhaduje cenu vo výške 209,4 milióna eur bez DPH.

„Spoločnosť Váhostav–SK pripravuje predložiť svoje ponuky do spomínaných súťaží,“ uviedol pre TASR hovorca firmy Tomáš Halán.

Záujemcovia môžu predkladať ponuky do týchto tendrov do 29. júna tohto roku.

Váhostav už skôr avizoval, že chce predložiť ponuku aj do súťaže na úsek diaľnice D3 na severe Slovenska Čadca, Bukov – Svrčinovec. V nej NDS odhaduje cenu za zákazku vo výške 199,1 milióna eur bez DPH.

Pôvodne diaľničiari stanovili termín na predkladanie ponúk na 8. júna tohto roku. Minulý týždeň ho ale posunuli na 15. júna. Podľa Halána Váhostav o posunutie termínu nežiadal.

Firma sa pred dvoma týždňami dozvedela, že jej súd odobril reštrukturalizačný plán. Spoločnosť sa totiž počas prebiehajúcej reštrukturalizácie nemohla zapájať do verejných zákaziek. Môže tak spraviť až po tom, čo súd reštrukturalizáciu ukončil.

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Dnes na dennike.sk

Ekonomika

Teraz najčítanejšie