Denník N

Truban zo seba urobil ľahký terč

Michal Truban. Foto N - Vladimír Šimíček
Michal Truban. Foto N – Vladimír Šimíček

Predseda PS to so slovami o drogách prehnal, ale všimnime si aj proporcie – zvlášť slovenský problém s alkoholom.

Potom je tretia vec, ktorá to celé uľahčuje, čo mám ja rád na tom športe a na tých drogách, je ten dopamín efekt. Tak znie jedna veta zo zostrihaného trojminútového videa z dávnejšej prednášky vtedajšieho úspešného podnikateľa a dnes lídra Progresívneho Slovenska Michala Trubana. Diváci nevedia, čo jej predchádzalo, ani to, čo po nej nasledovalo. Ak by aj celá prednáška vyznievala ako jasné odsúdenie užívania drog, to je teraz v zásade jedno. Predmetom záujmu sa zrejme stane práve toto video.

Pred pár dňami, keď sa objavilo prvé – polminútové – video z toho istého podujatia, vyzeralo to na drobnú nepríjemnosť, ktorú Truban, podobne ako viacerí politici pred ním, ľahko zvládne. Zvlášť, keď sa pred kameru postavil Robert Fico, ktorý si zakonšpiroval na tému prekrývania „drogového škandálu“. Truban sa mu vtedy oprávnene vysmial a celú vec uzavrel s tým, že šlo o joint z výšky a opis zlého stavu, ktorý prichádza po opadnutí účinku marihuany.

Lenže medzitým začali médiá prinášať aj vyjadrenia iných politikov, ktorí už len preto, že ide o súpera, Trubana viac či menej kritizovali. A vyjadrili sa aj odborníci, ktorí spochybnili, že šlo len o marihuanu. A nakoniec prišlo spomínané druhé video, ktoré vyznieva oveľa menej banálne, než že by šlo o jeden joint.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Progresívne Slovensko

Komentáre

Teraz najčítanejšie