Denník N

Príkaz na zadržanie Bödöra platil len 27 minút, prokurátor ho náhle zrušil

Norbert Bödör (druhý zľava) ako akcionár FC Nitra v roku 2012. Foto – TASR
Norbert Bödör (druhý zľava) ako akcionár FC Nitra v roku 2012. Foto – TASR

Prokurátor súhlasil so zadržaním Norberta Bödöra o 13:25. Polhodinu nato už telefonoval vyšetrovateľovi, že si to rozmyslel.

Nitriansky podnikateľ Norbert Bödör bol podľa komunikácie s Marianom Kočnerom cez šifrovanú aplikáciu Threema ako keby neformálnym šéfom polície. Vedel zistiť všetko o každom prípade, vybaviť, ako sa má prípad vyvíjať, aj dodať policajta na objednávku.

Bödör, napriek tomu, že ho polícia považuje za podozrivého v súvislosti s vraždou novinára Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej, doteraz nie je z ničoho obvinený. Nové informácie ukazujú, že z polície alebo prokuratúry mal informácie takmer „online“ a mal tam stále svojich vplyvných ľudí.

26. novembra 2018 vypovedal na polícii v súvislosti s vraždou Jána Kuciaka – vtedy ešte ako utajený svedok – Peter Tóth. Vo svojej výpovedi uviedol aj to, že sledovanie novinárov, vrátane Kuciaka, ktoré vykonával pre Mariana Kočnera, financoval aj Norbert Bödör. Tóth zároveň uviedol, že Bödör zabezpečoval pre Kočnera údaje o novinároch z policajnej evidencie a z takzvaných lustrácií.

Polícia sa preto rozhodla, že Bödöra zadrží ako podozrivú osobu „z uvedeného, obzvlášť závažného zločinu vo forme účastníctva a je dôvodné podozrenie, že bude ovplyvňovať svedkov v rámci uvedeného trestného konania“. Okrem zadržania malo dôjsť aj k domovej prehliadke u Bödöra.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Slovensko

Teraz najčítanejšie