Denník N

Mladí sociálni demagógovia (demokrati) a ich rozprávka o Kiskovom obchádzaní zákona o voľbách

Strana Za ľudí. Foto N - Tomáš Benedikovič
Strana Za ľudí. Foto N – Tomáš Benedikovič

Ide o veľmi priehľadnú manipuláciu s verejnou mienkou, ktorá stojí nielen na vode, ale aj na hrubej a azda aj vedomej neznalosti zákonov.

Autor je niekdajší predseda Ústavného súdu a bývalý poradca prezidenta republiky Andreja Kisku

Mladí sociálni demokrati v článku Obchádza Andrej Kiska v kampani zákon? obviňujú exprezidenta republiky z toho, že prostredníctvom občianskeho združenia Je nás viac porušuje zákon o voľbách. Občianske združenie vykonáva kampaň, ktorej financovanie sa nemôže započítať do nákladov volebnej kampane.

V príspevku sa doslova uvádza: „Na protizákonnosť takejto kampane (zo strany občianskeho združenia v prospech politickej strany v tomto momente) sme sa opýtali Transparency International. Tá sa domnieva, že vedenie takejto kampane zákon neumožňuje. Zároveň nám odporučila obrátiť sa na ministerstvo vnútra, čo sme dnes urobili.“

Podľa názoru autorov tohto demagogického materiálu: „… ide o jednu z najneférovejších politických kampaní v modernej histórii Slovenska.“ A ešte jedna veta: „Rovnako závažným aspektom tejto situácie je netransparentnosť financovania tejto propagačnej kampane.“

Ide o veľmi priehľadnú manipuláciu s verejnou mienkou, ktorá stojí nielen na vode, ale doslova a do písmena aj na hrubej a azda aj vedomej neznalosti zákonov.

Tak po poriadku.

Kedy sa začína volebná kampaň?

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Andrej Kiska

Za ľudí

Komentáre

Teraz najčítanejšie