Denník N

Má 19, Hapal ho už nominoval, Kozák mu skomolil meno. Nehnevám sa naňho, tvrdí Boženík

Foto - Instagram R. B.
Foto – Instagram R. B.

Keď Ján Kozák st. na jeseň končil na pozícii trénera slovenskej reprezentácie, na tlačovej konferencii skomolil meno vtedy iba 18-ročného útočníka Žiliny Róberta Boženíka. Hráča so zopár štartmi v najvyššej súťaži Fortuna lige premenoval na „Rohožníka“.

Kozák vtedy naznačil, že ľudia hovoria, aby sa Slovenský futbalový zväz premaľoval na žlto-zeleno. Sú to farby MŠK Žilina, klubu, v ktorom Boženík zaujal ako nádejný hráč. Kozák naznačil, že cíti tlak, aby ho hneď povolal do seniorskej reprezentácie.

Boženík následne vo svojej premiérovej sezóne vo Fortuna Lige strelil trinásť gólov. Nielenže sa dostal do reprezentačnej 21-tky, ale v júni už ako 19-ročný debutoval v seniorskej reprezentácii proti Jordánsku. O pár dní prekvapujúco nastúpil v základnej zostave aj v dôležitom kvalifikačnom zápase proti Azerbajdžanu.

Talentovaný útočník Žiliny pre Denník N hovorí, že z Kozákovej skomoleniny vôbec nebol smutný.

„Dá sa povedať, že som o tom najskôr ani nevedel. Až potom mi to naši kluboví PR manažéri ukázali a chlapci v klube a okolie ma tak začali volať. Vždy som sa nad tým pousmial. Čo na to človek môže povedať? Všetci sme len ľudia, každý sa môže pomýliť, aj ja, a pomýlil sa aj tréner Kozák. Pousmiali sme sa, aj teraz sa možno zasmejeme, ale vôbec som to nebral ani tragicky, ani vážne.“

Kozákovi nemusí nič dokazovať: „Potrebujem

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie