Denník N

Zomrel spevák skupiny Hex Peter Dudák, mal len 46 rokov

Peter "Ďuďo" Dudák (11. 3. 1973 - 14. 8. 2019). Foto N - Vladimír Šimíček
Peter „Ďuďo“ Dudák (11. 3. 1973 – 14. 8. 2019). Foto N – Vladimír Šimíček

Vlani v lete ho operovali, na jeseň podstúpil liečbu a stav sa mu zlepšil. Znovu začal hrať koncerty. Lenže rakovina pankreasu je sviňa. Keď sa prejaví, väčšinou je už neskoro.

Na festivale Žákovic Open ho predminulý víkend v domovskej skupine opäť musel za mikrofónom zaskočiť Peter Novák. Spevák a skladateľ Peter Dudák, známy ako Ďuďo, si už so skupinou Hex nezaspieva.

Plánované novembrové koncerty k 30. výročiu, ako aj všetky ďalšie koncerty a nahrávky budú bez neho. V stredu zomrel. Potvrdil to jeho najbližší kamarát a spoluhráč Tomáš „Yxo“ Dohňanský.

„Cítime nekonečnú bolesť. Ani napriek tomu, že sme už dlhší čas boli konfrontovaní s krutou realitou, stále nevieme túto informáciu pochopiť. Ďakujeme za krásnych spoločných 30 rokov, nekonečné množstvo spoločnej radosti, zážitkov a všetkého, čo si nám v živote doprial. A nebolo toho málo. Nikdy nezomrie ten, ktorý žije v piesňach a našich srdciach…
Ďuďko, ďakujeme za všetko a dávaj na nás pozor…“ rozlúčili sa s ním hexáci na oficiálnej stránke kapely.

Čo mám na to povedať

V roku 1994 sa na treťom albume Hexu objavila aj pesnička Čo mám na to povedať. Jej prvé slová boli: „Mám čudnú chorobu / skoro pôjdem do hrobu…“ Dnes pôsobia mrazivo, lenže vtedy boli autori

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hudba

Kultúra

Teraz najčítanejšie