Denník N

Kočner v Threeme: Kapitánovi som poslal podklady, napíš aj ty Andrejovi

O tom, že Alena Zsuzsová bola v kontakte aj s predsedom parlamentu Andrejom Dankom, vypovedal najprv Zoltán Andruskó. Teraz to hovorí aj Kočnerova Threema.

Ako prvý to povedal kľúčový svedok v prípade vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej a jeden z obvinených, Zoltán Andruskó. Ešte minulý rok vypovedal, že Alena Zsuzsová sa poznala aj s predsedom Slovenskej národnej strany (SNS) a Národnej rady Andrejom Dankom. Zsuzsová aj Andruskó sú obvinení z vraždy.

Polícia od neho chcela, aby spresnil, koho má na mysli, keď hovorí, že jeho známa Zsuzsová mala kontakt na vplyvných ľudí. Okrem Martina Glváča zo Smeru, ktorého usvedčujú aj fotografie v jej mobile, a lídra strany Sme rodina Borisa Kollára, ktorý to sám aj priznal, spomenul aj predsedu SNS.

Čo vypovedal Andruskó

„Ešte mi napadol aj Andrej Danko, že vraj mali spolu sex, ale či cez Skype alebo naživo sa stretli, neviem uviesť,“ vypovedal Andruskó a zopakoval to aj neskôr – pri konfrontácii so Zsuzsovou. „Spomínala aj Andreja Danka, napríklad na Danka povedala, že je úchylák,“ hovoril.

Zsuzsová pracovala pre Kočnera aj ako volavka. Lákala vplyvných mužov na sex, erotickú komunikáciu. Posielala im svoje upravené fotky a oni jej posielali svoje. Kočner to mohol využívať aj na vydieranie.

Andruskó spolupracoval s políciou hneď, ako ho zatkli vlani v septembri. Aj preto, že sa bál, že ho dá zavraždiť Zsuzsová, ktorá si údajne uňho objednala vraždu novinára Kuciaka.

Denník N kontaktoval Danka už pred niekoľkými mesiacmi, komunikáciu so Zsuzsovou vtedy poprel.

Teraz však o tom, že sa so Zsuzsovou poznal, hovorí aj komunikácia Mariana Kočnera s ňou cez šifrovanú aplikáciu Threema.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Andrej Danko

Kočnerova Threema

Marian Kočner

Slovensko

Teraz najčítanejšie