Denník N

Trubanov príbeh: Aké bomby-šupy má líder PS za sebou – a ktoré ešte môžu vybuchnúť

Michal Truban. Foto - PS
Michal Truban. Foto – PS

Táto fotografia Michala Trubana azda najlepšie ilustruje obraz, aký mal mať na verejnosti nový predseda Progresívneho Slovenska podľa predstáv ich komunikačného oddelenia. V dobre padnúcom obleku – avšak bez kravaty – s iPhonom v ruke a so slúchadlami v ušiach mal pôsobiť ako moderný politik nového strihu, ktorý zapadne do digitálneho veku.

Po tom, čo sa vynorili niekoľko rokov staré videá z motivačných prednášok a takmer zabudnuté komentáre v starých diskusných fórach, sa však ideálny obrázok Trubana – „sympaťáka“ trochu pokazil. Do politiky vstupoval s imidžom úspešného podnikateľa a bojovníka proti korupcii v štátnom IT. Teraz už mozaiku jeho politického profilu tvoria aj skúsenosti s marihuanou a LSD, ale aj fakt, že o nich najprv klamal.

Podľa posledného augustového prieskumu agentúry Focus táto aféra preferenciám koalície, ktorá v máji zvíťazila vo voľbách do europarlamentu, hlasy neubrala. Podpora PS/Spolu sa ďalej drží v okolí 14 až 15 percent. Do volieb zostáva ešte šesť mesiacov.

Pozreli sme sa na Trubanov životný príbeh bližšie. Hovorili sme s ľuďmi, ktorí k nemu mali blízko v jeho firme, komunikovali sme s jeho bývalou manželkou či s kolegami zo strany, aby sme pochopili, čo ho dostalo do politiky – a ako dlho v nej môže vydržať.

Foto N – Tomáš Benedikovič

Hekeri

Keď sa na počiatku

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Michal Truban

Progresívne Slovensko

Slovensko

Teraz najčítanejšie