Denník N

Fico dal úlohu Pellegrinimu a Sakovej spraviť poriadok v polícii

Robert Fico. Foto N – Tomáš Benedikovič
Robert Fico. Foto N – Tomáš Benedikovič

Šéf Smeru potvrdil, že sa s Kočnerom opakovane stretol. Nechcel povedať nič konkrétnejšie. Dal úlohu premiérovi Pellegrinimu aj ministerke vnútra, aby urobili poriadok v polícii.

Predseda Smeru Robert Fico tvrdí, že sa nestretol 12. marca 2018 s Marianom Kočnerom, ako o tom Kočner písal cez aplikáciu Threema Alene Zsuzsovej.

Pred novinárov prišiel bývalý premiér po tom, ako Denník N informoval o správach z Kočnerovej Threemy. V tých písal, že sa chystá na stretnutie s „Hranolom“, aj o tom, ako mu pre zakladanie politickej strany Cieľ volal Kali, teda Robert Kaliňák.

Expremiér svoju obranu postavil na tom, že sa nestretol s Kočnerom za okolností opísaných v Threeme. Priznal však, že sa s Kočnerom pozná a viackrát sa stretli. Na opakovanú otázku, či si s Kočnerom tyká, neodpovedal.

Kočner v komunikácii so Zsuzsovou písal, že sa s Ficom, ktorého volal Hranol, stretne v nedeľu 11. marca 2018. „Už im zachraňujem (riť – pozn. red.). V nedeľu mám stretko s Hranolom. Strašne ho pošlem do pi…:))),“ chvastal sa Kočner.

V správach nešlo len o toto stretnutie. „Dopi… bojím sa, že to Hranol neustojí,“ napísal Zsuzsovej dva dni po tom, ako médiá zverejnili správu o vražde Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej.

Používal argumenty Kočnerovho obhajcu

Robert Fico vo štvrtok začal používať argumenty Kočnerovho obhajcu Mareka Paru, ktorý spochybňuje autenticitu komunikácie svojho klienta so Zsuzsovou. Predseda Smeru podobne ako Para hovoril o neoverenej komunikácii Kočnera, čím chcel advokát spochybniť, že si so Zsuzsovou naozaj písal Kočner.

„Môžete sa ma na to stokrát spýtať. Môžem ísť na detektor lži – kde chcete. Ja som sa absolútne s pánom Kočnerom nikdy nestretol v situácii, ktorá je opisovaná v Denníku N,“ tvrdil Fico.

Podobne ako Kočnerov obhajca hovoril, že správy z Threemy sú z telefónu, „s ktorým niekto päť mesiacov manipuloval“.

Fico si tiež na úvod tlačovej konferencie pomohol spomienkou na kompromateriály, ktoré pred niekoľkými rokmi používal Kočner v snahe zdiskreditovať novinárov alebo advokáta a v minulosti politika Daniela Lipšica. Tvrdil, že používajú dvojitý meter, a zatiaľ čo týmto správam sa vyhýbali, tentoraz Kočnerove správy z jeho telefónu nespochybňujú.

Fico: Kto nestretol Kočnera?

Ako presne Fico priznal stretnutia s Kočnerom:

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Marian Kočner

Robert Fico

Slovensko

Teraz najčítanejšie