Denník N

Kočner v Threeme: Kotleba vládu podrží, dlhuje mi to. Dostať sa k nemu chcel cez Cupera a Lexu

Marian Kotleba. Foto N – Tomáš Benedikovič
Marian Kotleba. Foto N – Tomáš Benedikovič

V senáte Najvyššieho súdu, ktorý rozhodoval o rozpustení Kotlebovej ĽSNS, sedela aj sudkyňa Nora Halmová, ktorá už skôr priznala, že Kočnera poznal jej exmanžel.

V prvých týždňoch po vražde Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej, počas vládnej krízy a masových protestov Za slušné Slovensko, predstavovali pre Mariana Kočnera kotlebovci „plán B“, ako by sa Smer mohol udržať pri moci.

Kočner sa obával, že vláda Smeru padne. Svojej kumpánke Alene Zsuzsovej, ktorá je tak ako on obvinená z objednávky Kuciakovej vraždy, písal, že ak by sa do vlády dostala opozícia, „nepomôže nám ani odsťahovať sa na severný pól“.

Kotlebova podpora pre vládu Smeru podľa neho mohla byť riešením. „Každopádne Sorosovu ruku dnes na Slovensku silno cítiť,“ písal Zsuzsovej cez aplikáciu Threema 10. marca 2018, deň po tom, čo na bratislavskom Námestí SNP demonštrovalo 60-tisíc ľudí a ďalšie tisícky sa zišli v iných mestách.

„Ja som zvedavá na Bélu,“ odpisovala mu Zsuzsová, na čo Kočner reagoval: „Béla je ok, len tá jeho grupa je nejednotná.“

Keď Zsuzsová položila Kočnerovi otázku, čo sa stane, ak Most-Híd z vlády odíde, odpísal jej: „Ešte je tu Kotleba. Podrží vládu.“

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Kočnerova Threema

Kotlebovci - ĽSNS

Marian Kočner

Marian Kotleba

Slovensko

Teraz najčítanejšie