Denník N

Slovan by mal zostať v KHL, v tichosti zháňa posily pre novú sezónu

Foto - tasr
Foto – tasr

Definitíva by mala padnúť o pár dní, no informácie zo zákulisia bratislavského klubu naznačujú návrat do nadnárodnej súťaže.

Aj keď sa žiaden z čelných predstaviteľov hokejového HC Slovan Bratislava zatiaľ nevyjadril, ako dlhotrvajúce rokovania o zotrvaní klubu v KHL napredujú, podľa informácií denníka Nový Čas sa prípravy na novú sezónu v nadnárodnej súťaži už začali.

Rusko-ukrajinský konflikt výrazne ovplyvnil ekonomickú stabilitu KHL a dosah sankcií pocítil aj slovenský tím. Pre výpadok zdrojov od sponzorov klub dlhuje peniaze hráčom i mestu za prenájom Slovnaft Arény. Späť do čiernych čísel by mal Slovanu pomôcť zatiaľ neznámy strategický partner. Jeho nájdeniu údajne pomohla aj pracovná cesta premiéra Róberta Fica v Moskve. V prípade, že rokovania budú úspešné, Slovan by mal v KHL zotrvať ďalšie tri sezóny.

Pritom len pred týždňom médiá priniesli správu, že od zmluvy s jediným slovenským zástupcom v KHL odstúpil Transpetrol. Ten je vo vlastníctve štátu podobne ako spoločnosť Tipos, ďalší z obchodných partnerov hokejového Slovana.

„Neprestávame s plným nasadením pracovať na tom, aby sme zotrvali v KHL. To je všetko, čo zatiaľ môžem povedať. Definitíva padne o pár dní,“ vyhlásil pre Nový Čas generálny manažér klubu Maroš Krajči. Definitívne rozhodnutie o tom, či sa tak stane, by sa verejnosť mala dozvedieť najneskôr 16. júna pred žrebom nového ročníka Tipsport extraligy. Slovan totiž do najvyššej slovenskej súťaže poslal nezáväznú prihlášku.

Viacerým hráčom bratislavského klubu končia súčasné kontrakty. Pod zmluvou má Slovan stále brankára Denisa Godlu, útočníkov: Ladislava Nagya, Milana Bartoviča, Mária Bližňáka, Petra Ölveckého, Andreja Šťastného, Matta Murleyho a Dominika Reháka. Podľa informácií Nového Času by káder nemali opustiť ani obrancovia Ivan Baranka s Michalom Sersenom, slovinskí útočníci Rok Tičar a Ziga Jeglič, či Čech Václav Nedorost.

Zaujímavými posilami do novej sezóny by v prípade zotrvania klubu v KHL mohli byť bekovia Ivan Švarný a Milan Jurčina, alebo centri Marek Viedenský a Rastislav Špirko.

🗳️ Ak chcete podporiť našu prácu pred druhým kolom volieb aj nad rámec predplatného, môžete to urobiť aj darom.🗳️

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie