Denník N

Harabin a silná trojka skúsených kandidátok – boj o predsedu Najvyššieho súdu sa už začal

Štefan Harabin je síce najdiskutovanejším kandidátom, ale oveľa väčšie šance majú jeho protikandidátky. Najvyšší súd chce viesť aj Ivetta Macejková, Jana Bajánková a Soňa Mesiarkinová.

Do poslednej chvíle tajnosti. Kandidáti na predsedu Najvyššieho súdu sa mohli prihlásiť do pondelka, no súdna rada až do stredy mlčala, kto prejavil záujem – vysvetľovala to tak, že čaká, či neprídu návrhy aj poštou. Čakalo sa najmä na to, či je medzi prihlásenými aj Ivetta Macejková. Na novinárske otázky na rozdiel od ostatných záujemcov neodpovedala. Od stredy je jasné, že dnes už bývalá predsedníčka Ústavného súdu kandiduje.

Okrem Macejkovej sa chce predsedníčkou Najvyššieho súdu stať aj bývalá šéfka súdnej rady Jana Bajánková a Soňa Mesiarkinová z Najvyššieho súdu. A prihlásil sa aj Štefan Harabin. Práve o ňom sa vedie najväčšia diskusia, lenže Harabin, ešte v marci prezidentský kandidát, nie je favoritom voľby.

Toho treba skôr hľadať v trojici jeho protikandidátok, pričom kandidatúra Mesiarkinovej podľa informácií Denníka N mnohých v súdnej rade zaskočila.

U Macejkovej sa prihláška

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Najvyšší súd

Slovensko

Teraz najčítanejšie