Denník N

Bolo to ako v horore – muž vyzbrojený len baterkou išiel zachrániť rodinu pred vlkom

Ilustračné foto - Flickr.com/Charlie Marshall
Ilustračné foto – Flickr.com/Charlie Marshall

Aj v krajinách, kde žijú vlky, je oveľa pravdepodobnejšie, že vás zabije pes, včela či blesk než divý vlk. Rodina Rispoliovcov však zažila, aké to je, keď vás napadne.

Píše Allyson Chiuová, článok zverejňujeme so súhlasom The Washington Post

Bolo krátko pred polnocou, keď Russa Feeho zobudili výkriky prichádzajúce z vedľajšieho turistického kempu v kanadskom národnom parku Banff. Ako im vo svojom stane načúval, uvedomil si, že hlasy patria mužovi a žene volajúcim o pomoc.

„Rýchlo som si obul topánky, žena mi hodila baterku,“ opisoval neskôr Fee v rozhovore pre rozhlasovú reláciu Calgary Eyeopener. „Vyskočil som zo stanu a utekal smerom, odkiaľ sa ozývali zvuky. Kričal som pritom čosi ako: ,Tu som, tu som! Čo sa deje?‘“

Fee čakal, že uvidí vystrašených rodičov, ktorých dieťa sa zatúlalo v lese. Výjav, ktorý zbadal na mieste, bol však oveľa desivejší. Stan, ktorý bol hore nohami a z jeho trosiek vytŕčal zadok obrovského vlka.

Ako v hororovom filme

Pri incidente, ktorý správa kanadských národných parkov nazvala ako „veľmi ojedinelý“, napadol vlk štvorčlennú rodinu z New Jersey, ktorá si užívala voľno v národnom parku Banff v Alberte. Toto strašidelné stretnutie mohlo dopadnúť oveľa horšie, nebyť Feeho rýchlej reakcie, informoval redaktor kanadskej verejnoprávnej CBC.

„Budeme navždy vďační Russovi, ktorý nám prišiel na pomoc,“ napísala na Facebooku Elisa Rispoliová. Feeho dokonca nazvala „anjelom strážnym“ a dodala, že tento Kanaďan zrejme zachránil jej manželovi život.

Rispoliovci spali vo svojom stane v  kempe, keď ich zrazu uprostred noci prebudil vlk. „Cítila som sa ako v hororovom filme,“ opisovala Elisa vo svojom statuse.

Vlk roztrhal stan. Elisin manžel Matt sa postavil pred svoju ženu a deti a pustil sa do boja s predátorom. Zatiaľ čo sa snažil odohnať vlka, Elisa priľahla svojich dvoch synov, aby ich ochránila. Spoločne kričali o pomoc.

A Fee ich našťastie počul.

Keď dobehol do kempu,

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Príroda

Svet, Veda

Teraz najčítanejšie