Denník N

Kočner v Threeme: Ruskovu obhajobu platí Haščák

Jaroslav Haščák, jeden z majiteľov skupiny Penta. Foto – TASR
Jaroslav Haščák, jeden z majiteľov skupiny Penta. Foto – TASR

V kauzách Gorila a zmenky mali Kočner a Haščák spoločný záujem, aby Rusko nesvedčil proti nim. Podľa správ mu zrejme chceli pomôcť vo veci objednávky vraždy Silvie Volzovej.

Pavol Rusko je momentálne obžalovaný v kauze falšovania zmeniek voči televízii Markíza a v prípade objednávky vraždy Silvie Volzovej. Verejnosť tak vníma bývalého riaditeľa televízie Markíza hlavne ako možného páchateľa týchto trestných činov, o tom, či je vinný, rozhodnú súdy už čoskoro.

Pre Mariana Kočnera a šéfa finančnej skupiny Penta Jaroslava Haščáka bol však Rusko dôležitý hlavne preto, že by mohol byť potenciálnym svedkom v kauzách, ktoré sa týkali ich dvoch.

V prípade Kočnera ide o sfalšované zmenky a v prípade Haščáka o korupčnú kauzu Gorila, ktorá sa vyšetruje už osem rokov a súvisí s podozreniami, že korumpoval politikov a verejných činiteľov.

Komunikácia Kočnera s Haščákom, ale aj Kočnera s Alenou Zsuzsovou ukazuje, že obaja spolu riešili, aby proti nim Rusko nesvedčil, a zrejme v súvislosti s ním podnikali aj nejaké kroky a finančné opatrenia – zohnali a zaplatili mu právnika Mareka Paru. 

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Kauza Gorila

Kočnerova Threema

Marian Kočner

Pavol Rusko

Slovensko

Teraz najčítanejšie