Denník N

Kočner v Threeme: Z polície mu donášali o jeho kauzách aj o Kuciakovej vražde

Tibor Gašpar v slávnostnej policajnej uniforme. Foto N – Tomáš Benedikovič
Tibor Gašpar v slávnostnej policajnej uniforme. Foto N – Tomáš Benedikovič

Komunikácia cez aplikáciu Threema ukazuje, že Kočner mal informáciu aj o tom, že bude mať vo firme policajnú raziu. Niekto mu vynášal aj podrobnosti o vyšetrovaní vraždy novinára.

Marian Kočner si bol istý, že ho polícia pri vyšetrovaní jeho káuz nemá čím prekvapiť. V polícii mal viac vplyvných donášačov, a tak vedel o úkonoch, ktoré sa chystajú v jeho kauzách Technopol a falšovania zmeniek, a aj o tom, čo sa deje vo vyšetrovaní vraždy Jána Kuciaka, pri ktorej zabili aj Martinu Kušnírovú.

Vyplýva to z jeho komunikácie cez aplikáciu Threema s Alenou Zsuzsovou a Norbertom Bödörom. Zsuzsová aj Kočner sú obvinení z objednávky vraždy, Bödöra zatiaľ policajti z účasti na skutku len podozrievajú a obvinený nie je.

Hlásenie o akcii prišlo

14. mája 2018 zostával Kočnerovi už asi len mesiac a pol na slobode. Kauzu zmeniek spojených s televíziou Markíza dostal nový vyšetrovateľ Jaroslav Láska potom, čo sa predchádzajúci vyšetrovateľ zranil, keď naňho spadol regál. Prípad zároveň už sledoval a riešil prokurátor Ján Šanta z Úradu špeciálnej prokuratúry. Napriek tomu mal Kočner stále podrobné informácie o tom, čo sa deje. 

Blahoželáme, máte dobrých priateľov!

Tento článok je normálne zamknutý, ale vy si ho môžete prečítať zadarmo vďaka tomu, že váš priateľ timotej.jurco@... je predplatiteľom Denníka N a článok vám venoval. Stačí zadať váš e-mail, nebojte sa, nikdy ho nepredáme inej firme.

Alebo môžete .

Kočnerova Threema

Marian Kočner

Vražda Jána Kuciaka

Slovensko

Teraz najčítanejšie