Denník N

Kočner v Threeme usvedčuje Fica: pomohli mu až k vražde

Rozšifrovaná komunikácia znie tak neuveriteľne, že ju mnohí spochybňujú, ale pavúk naozaj vedie až na úrad vlády.

Sedel som na polícii. Policajt v čiernom tričku oproti mne. Po úvodných formalitách sa rutinne otočil a zobral z druhého stola kôpku zviazaných papierov. Chvíľku listoval, potom zväzok otočil stranou, ktorú predo mňa položil: môj pavúk. Najbližšia rodina, trvalé bydlisko, auto, číslo občianskeho. Dôkaz, že ma podobne ako ďalších 27 kolegov novinárov lustrovali.

Môžete sa snažiť, koľko chcete. To sa nedá brať inak ako osobne.

Kolegovia tohto milého policajta boli ochotní hrabať sa v mojom súkromí, lebo to chcel napríklad policajný prezident Tibor Gašpar, od neho asi Norbert Bödör a od neho asi Marian Kočner. Na konci tých lustrácií bola vražda Jána Kuciaka.

A potom vidíte bývalého premiéra Roberta Fica, ako sa škerí a hovorí: To si vyprosím!, keď sa ho pýtajú, či necíti zodpovednosť za vraždu, pretože sa stala za jeho vlády a ním riadená polícia Kočnerovi pomáhala.

Máme za sebou týždeň s Kočnerovou Threemou. A celkom plynule sa prehupol do týždňa, keď sa ju mnohí pokúšajú spochybniť. Vraj sme sa nič zásadné nedozvedeli, vraj sa tomu nedá veriť, vraj to môže byť celé zmanipulované, ale aj to, že tak iba ohrozujeme vyšetrovanie.

Haló? Žijeme v tej istej krajine a realite?

Kočner toho popísal naozaj veľmi veľa. A je pravdepodobné, že sa často aj chvastal, možno si dokonca aj vymýšľal. Napriek tomu sme sa z jeho Threemy už teraz dozvedeli dosť na to, aby sme mohli povedať, že Robert Fico by mal byť pri tom vyprosovaní si veľmi opatrný.

Dnes vieme, že

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Komentáre

Teraz najčítanejšie