Denník N

Kočner v Threeme: Šufliarsky je arcidiabol, Jara treba nahradiť truľom z Malaciek

René Vanek ešte ako prvý námestník generálneho prokurátora v parlamente v septembri 2016. foto – tasr
René Vanek ešte ako prvý námestník generálneho prokurátora v parlamente v septembri 2016. foto – tasr

Zsuzsová s námestníkom generálnej prokuratúry Vanekom nekomunikovala náhodou. Kočner si ho chystal za šéfa generálnej prokuratúry.

Najdôležitejší tromf Aleny Zsuzsovej ako volavky Mariana Kočnera mohol byť bývalý námestník generálneho prokurátora René Vanek. Ukazuje to Kočnerova komunikácia cez aplikáciu Threema so Zsuzsovou.

Komunikácia ukazuje aj to, že Kočner zúril, keď nevedel generálnu prokuratúru ovládať tak ako za čias Dobroslava Trnku. Odstrániť chcel generálneho prokurátora Jaromíra Čižnára aj námestníka Petra Šufliarskeho, z objednávky jeho vraždy je Zsuzsová obvinená.

Prokuratúre mal podľa plánov Kočnera šéfovať René Vanek alebo „šteniatko“, či „truľo z Malaciek“, ako ho so Zsuzsovou volali.

Volavka Kočner

Po tom, čo polícia počas vyšetrovania vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej zaistila Kočnerov mobil, zistila, že v minulosti komunikoval aj s námestníkom generálnej prokuratúry Petrom Šufliarskym. Dohromady si v roku 2017 vymenili 418 správ. Rozoberali napríklad žaloby na médiá alebo aj Kočnerov trezor.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Slovensko

Teraz najčítanejšie