Denník N

V Bratislave sa konal festival extrémneho jedla, hygienici na ňom zakázali predávať hmyz

Foto - Extrem food festival
Foto – Extrem food festival

Červy boli sušené, krokodíl sa vypredal, žaba mi nesadla. Gastroreportáž z prvého slovenského Extrem food festivalu.

Je sobotné poludnie, akurát čas na obed. Aj som hladný, aj mám trochu zmiešané žalúdočné pocity.

Pri bráne do areálu pozorujem rozosmiatu skupinku pri koštovke sušeného červíka. „Ja už nemám, zjedol som. Dám si ďalší, keď si dáš aj ty,“ hecujú sa navzájom.

Extrem food festival sa koná v amfiteátri na samom konci bratislavskej Rače. Ako držiteľ VIP vstupenky (len 12 eur v predpredaji) dostávam ku vstupu knihu Hmyzia kuchárka a dva kusy sušeného červa druhu zophobus zabalené v papierovom vrecúšku, na ktorom je napísané, že nejde o potravinu určenú na konzumáciu, ale suvenír. Červy zatiaľ nerozbaľujem.

Program vraví, že som prišiel neskoro na súťaž v pojedaní surströmmingu, čo ma trochu mrzí. Surströmming je švédska špecialita pokladaná za najsmradľavejšie jedlo sveta. Má podobu mazľavej rybacej hmoty, ktorá smrdí asi ako otvorený hrob a len trochu lepšie chutí. 

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Slovensko

Teraz najčítanejšie