Denník N

Jankovská už mala byť štyri dni bez práce

Monika Jankovská zvolená za Smer skladá v marci 2016 poslanecký sľub počas ustanovujúcej schôdze Národnej rady
Monika Jankovská zvolená za Smer skladá v marci 2016 poslanecký sľub počas ustanovujúcej schôdze Národnej rady

Slovensko zažilo prokurátorskú revolúciu, ktorú si politici ešte nevšimli.

Keď vo štvrtok polícia na pokyn prokuratúry zadržala telefón štátnej tajomníčke ministerstva spravodlivosti Monike Jankovskej, najneskôr na druhý deň ráno už štátnou tajomníčkou nemala byť. Namiesto toho neodišla z ministerstva, ale na dovolenku. Minister spravodlivosti Gábor Gál síce svoje prvé a veľmi alibistické stanovisko, že treba čakať na výsledky vyšetrovania, cez víkend o čosi pritvrdil, ale stále hovorí o tom, že odvolávať bude až po tom, keď sa podozrenia potvrdia.

Prečo je v tomto prípade neprijateľné tváriť sa, že treba čakať na akési potvrdenie? Pretože situácia je mimoriadne vážna, konflikt záujmov nominantky Smeru nebezpečný, imidžové škody pre obraz spravodlivosti na Slovensku dramatické a absolútne dostačujúcim dôkazom toho všetkého je v tejto chvíli samotný fakt, že Jankovská o mobil prišla.

Podľa televízie Markíza si vymenila s Marianom Kočnerom vyše tisíc správ. Ich obsah síce nepoznáme, ale keby si písali len o počasí, prokuratúra by neprikročila k takémuto bezprecedentnému kroku. Musela mať omnoho silnejšie dôvody, lebo bez

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Marian Kočner

Monika Jankovská

Komentáre

Teraz najčítanejšie