Denník N

Kde sa berie Jankovskej istota, že si s Kočnerom nepísala? Polícii zrejme odovzdala nový mobil

Monika Jankovská ako štátna tajomníčka. Foto – TASR
Monika Jankovská ako štátna tajomníčka. Foto – TASR

Štátna tajomníčka sa bude brániť tým, že Monika Jankovská v Kočnerovom mobile nie je ona, hoci ju usvedčuje aj komunikácia Kočnera s inými ľuďmi.

„S obvineným M. K. som nekomunikovala ani som sa s ním nestretla. Naopak, Igor Matovič nepoprel, že s obvineným M. K. komunikoval, a existujú esemesky, ktoré to dokazujú. Tento pán používa klebety ako fakt. Ja ako právnička zásadne rozlišujem medzi faktmi a ohováraním. Podávam trestné oznámenie na Igora Matoviča za ohováranie a podnikám ďalšie právne kroky ohľadom údajnej komunikácie s M. K. a z toho vyplývajúcich úkonov vykonaných orgánmi činnými v trestnom konaní.“ Štátna tajomníčka Monika Jankovská zverejnila toto stanovisko v nedeľu večer pred desiatou hodinou.

Prečo Jankovská stále zapiera Kočnera? Pravdepodobne jej ide o všetko. Netýka sa to len jej verejnej funkcie, ale aj trestného stíhania, ktoré jej hrozí.

Klebety

Jankovská nazvala informácie o komunikácii s Kočnerom klebetami a ohováraním. Aké sú však fakty?

Minulý týždeň vo štvrtok navštívili Jankovskú v jej úrade na ministerstve spravodlivosti policajti a požiadali ju o vydanie mobilného telefónu.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Marian Kočner

Monika Jankovská

Slovensko

Teraz najčítanejšie