Denník N

Faith No More: V Bratislave to bolo fenomenálne. V roku 1993 sme sa báli policajných psov

Presne po 22 rokoch na Slovensko opäť prišla americká skupina Faith No More. Pred koncertom nám poskytol rozhovor bubeník MIKE BORDIN.

Viem, že cestujete po celom svete a nemôžete si pamätať na všetko, ale asi povinná otázka pre slovenského novinára je, či si pamätáte na koncert, ktorý ste v Bratislave odohrali v roku 1993…

Bolo to presne v tento istý deň – desiateho júna! Pamätám si, že to bol nádherný drevený amfiteáter a hneď vedľa bola ZOO. Spomínam si aj na koncert, ešte sme sa aj dnes pozerali na setlist, ktorý sme vtedy odohrali.

Je to taká náhodná spomienka alebo to bol nejaký skutočne nevšedný zážitok?

Asi oboje. Špeciálne však bolo, že sme išli do krajiny, kde sme nevedeli, čo máme čakať. Nakoniec to však bolo úplne fenomenálne. Spomínam si, že na mňa niekto hodil takú tú malú fľaštičku alkoholu a tá sa rozbila na jednom z mojich činelov. Tým, ako tam bolo teplo a ja som bol celý prepotený, tak som mal otvorené póry a potom som si z rúk a tváre vyberal kúsky skla.

Au. To je teda celkom zapamätateľné.

Pamätám si veľa náhodných a čudných vecí. Napríklad, že tam bolo veľa policajných psov, čoho sme sa trochu báli. Alebo aj to, ako to miesto voňalo. Bol to prekrásny drevený priestor. Skutočne, my nie sme taká kapela, ktorá len vylezie z hotela, príde na pódium a zahlási (vezme do ruky nápojový lístok zo stola): „Ahoj… názov krajiny“. Snažíme sa to brať vážne.

Keďže som vopred nevedel, s kým sa budem teraz rozprávať, mal som pripravenú otázku aj pre basgitaristu Billyho. Pred pár rokmi som na neho narazil v dave ľudí na Rock For People, kde ste skoro vystúpili…

Áno, prekazil to dážď. Teda, ak sa to vôbec dá nazvať dažďom. To bolo niečo biblické. Ale každopádne, skúsim odpovedať aj na Billyho otázku, len do toho! (smiech)

Narazil som na neho v dave ľudí a bol tam úplne inkognito, nikto ho nespoznal. Vy a Mike Patton ste jediní z kapely takí výraznejší.

Áno, je to tak, ale ani pre mňa to nie je ťažké, prejsť sa len tak po ulici. Nikto z nás

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hudba

Kultúra

Teraz najčítanejšie