Denník N

Jankovská nič nepochopila

Monika Jankovská. Foto N - Vladimír Šimíček
Monika Jankovská. Foto N – Vladimír Šimíček

Už bývalá štátna tajomníčka dokázala, že bola nesprávnou osobou na nesprávnom mieste.

Monika Jankovská podľa očakávania odstúpila z funkcie štátnej tajomníčky. To je jediná dobrá správa z tlačovky, na ktorej svoje rozhodnutie oznámila. Zvyšok bol veľmi smutný pohľad do duše osoby, ktorej kariéra dramaticky predbehla jej schopnosti a veľmi pravdepodobne aj morálku.

Ak si aj Jankovská náhodou uvedomuje neudržateľnosť svojej pozície a celá jej obhajoba je len zúfalou snahou nepriznať to, odkaz pre verejnosť z jej vystúpenia znie, že nechápe základné súvislosti.

Z funkcie vraj odstúpila nie preto, že je podľa prokuratúry podozrivá z kontaktov s mafiánom, ale preto, že sa ľudia škaredo správajú k jej rodine. To, že prišla o mobil, nie je dôvodom na okamžitý koniec, ale svinstvo a neprimeraný zákrok orgánov činných v trestnom konaní. To, že sa s takýmto biľagom rovno z ministerstva vráti na súd a do talára, nie je problém. Naopak, pre dôveryhodnosť justície to podľa nej nič neznamená, pretože tú určujú súdne rozhodnutia. Áno, napríklad to, ktorým na prvom stupni súd uznal platnosť Kočnerových zmeniek, žiada sa dodať.

Z toho všetkého je zrejmé, že Jankovská je právnička a sudkyňa omylom. Keby to

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Monika Jankovská

Komentáre

Teraz najčítanejšie