Denník N

Ramsay zostáva, hokejistov o rok doma povedie na ďalšom turnaji

Craig Ramsay v roku 2019. Foto N – Peter Kováč
Craig Ramsay v roku 2019. Foto N – Peter Kováč

Craig Ramsay zostáva trénerom slovenskej hokejovej reprezentácie. Na tlačovom brífingu to oznámil prezident hokejového zväzu Miroslav Šatan.

68-ročného Kanaďana Ramsayho priviedol na Slovensko Šatan v auguste 2017. Prvú zmluvu podpísal na dva roky a skončila sa po domácich majstrovstvách sveta 2019.

Šatan sa s Ramsayom dohodol na ročnej zmluve, primárnymi cieľmi preňho budú majstrovstvá sveta vo Švajčiarsku a domáca augustová olympijská kvalifikácia.

Šatan bude naďalej aj generálnym manažérom reprezentácií. Ponuku na tento post dostal napríklad Peter Bondra, no odmietol, uviedol Šatan v podcaste webu HokejPortal.

„Nejaké ponuky som dal, ale zatiaľ sme sa nedohodli. Na poste GM zostávam ja, čo sa počas sezóny môže zmeniť. Možnosťou je aj to, že nájdeme asistenta, ktorý ma odľahčí,“ povedal Šatan a dodal, že pred a počas turnajov sa bude venovať práci generálneho manažéra, vo zvyšnom čase bude jeho prioritou práca prezidenta.

Šatan sa obával, či sa mu Ramsayho podarí presvedčiť, no tréner súhlasil s prvou ponukou, ktorá je finančne rovnaká ako predošlá. „Bolo to relatívne jednoduché,“ povedal.

„Cieľom na majstrovstvách sveta bude, aby sme sa dostali vyššie ako v posledných rokoch, čiže jednoznačne postup do štvrťfinále. Veľmi dôležitý bude aj augustový turnaj

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

MS v hokeji

  • finále: Kanada - Nemecko 5:2
  • Slovensko skončilo na 9. mieste

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie