Denník N

Porozprávajme sa o svinstve

Monika Jankovská. Foto N - Vladimír Šimíček
Monika Jankovská. Foto N – Vladimír Šimíček

Odstupujúca štátna tajomníčka Jankovská sa nazdala, že zákonne urobené úkony v prípravnom konaní, nasmerované okrem nej aj proti iným postavám čistulinkej slovenskej justície, sú svinstvo. Je možné, že táto trestná sudkyňa chýbala v škole, keď sa preberalo svinstvo, a po jej tlačovke je isté, že chýbala, keď brali zákon o sudcoch.

Slovo svinstvo pôsobí dojmom, že ide o navýsosť subjektívne hodnotenie, no takto expresívne možno označiť množstvo javov, na ktorých špinavosti, podlosti a absolútnej neprijateľnosti sa zhodneme takmer všetci. Alebo všetci mínus časť členov strany Smer.

Svinstvo je zastreliť človeka. Na tom sa zhodli celé plné námestia. Svinstvo je objednať si zastrelenie človeka. Svinstvo je rehotať sa na zastrelení človeka spôsobom, ktorý nemožno ani citovať. Svinstvo je, keď sa minister vnútra smeje na tom, že zastrelenému sa ešte zaživa vyhrážali, a ten, čo dnes sedí vo vyšetrovacej väzbe, nemusel ísť k tejto veci ani vypovedať, lebo niekto sa s niekým dohodol, že trestné oznámenie bude zamietnuté bez toho, aby obťažovali vzácneho pána, čo bolo inak tiež pekné svinstvo.

O tom, čo môžu zažiť občania v slovenskej justícii, sa môžeme baviť sedem dní a sedem nocí nepretržite. Obmedzme sa preto teraz len na Trenčín.

Riadne svinstvo je

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Komentáre

Teraz najčítanejšie