Denník N

Macejková obviňuje reportérku Denníka N. Bráni sa pri tom klamstvom

Ivetta Macejková prepúšťala. Foto - TASR
Ivetta Macejková prepúšťala. Foto – TASR

Bývalá predsedníčka Ústavného súdu Ivetta Macejková zareagovala na článok o svojej práci k titulu LL.M stanoviskom plným neprávd. Pridal sa k nej aj rektor školy, kde titul získala. Autorka textu vysvetľuje, v čom zavádzajú.

Bola to účelová snaha o diskreditáciu, reagovala bývalá predsedníčka Ústavného súdu Ivetta Macejková na reportáž Denníka N o tom, ako je skrytá jej absolventská práca. Text vníma nielen ako diskreditáciu svojej osoby, ale aj ako snahu ovplyvniť členov súdnej rady v jej neprospech pri pondelkovej voľbe predsedu Najvyššieho súdu. Macejková sa o tento post uchádza.

„Predmetný článok nestojí na pravdivých základoch,“ napísala sudkyňa deň po zverejnení textu. Reportérku Denníka N Máriu Benedikovičovú obvinila, že vo svojom texte „neváhala uviesť viaceré nepravdivé tvrdenia“. Lenže je to Macejková, kto vo svojom stanovisku píše o veciach, ktoré sa dokázateľne rozchádzajú s realitou.

Denník N ju preto opakovane požiadal o vysvetlenie, z čoho pri svojich tvrdeniach v stanovisku vychádzala. V čom sa mýli, jej osobne napísala aj Benedikovičová. Reakcia Macejkovej je, že všetko, čo považovala za potrebné k téme povedať, už zhrnula v stanovisku. Zároveň redakciu „dôrazne“ požiadala, aby stanovisko uverejnila.

My sme sa rozhodli jej vyhovieť. Avšak aj s vysvetlením autorky článku.

Má ísť o domnienky, ktoré nevysvetlí

„Celý článok pokladám

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Slovensko

Teraz najčítanejšie