Denník N

Fico a Mazurek sú svoji. Stop našizmu

Robert Fico a Milan Mazurek. Foto N – Tomáš Benedikovič, Vladimír Šimíček
Robert Fico a Milan Mazurek. Foto N – Tomáš Benedikovič, Vladimír Šimíček

Tisov pokus zbaviť Slovensko škodcov, za ktorých on považoval Židov, bol podobne zvrátený ako Ficov pokus zbaviť dôstojnosti a ospravedlniť nenávisť voči ďalšej skupine občanov Slovenska.

Autor je teológ, člen PS

Robert Fico sa „preriekol“ a ukázal, že ako boľševikovi mu vždy záležalo len na tom, aby bol pri moci za každú cenu. A že tento jeho postoj je opäť len primitívny kalkul s najnižšími pudmi nenávisti a hnevu, voči ľuďom, ktorí nebývajú v komplexe Bonaparte. A že boľševizmus a fašizmus sú si podobné práve v tom, že iných ľudí na svoje ciele len používajú.

Jemný rozdiel je v tom, že za súkmeňovcov považujú „trochu“ iných ľudí. Dokážu sa však spojiť v nenávisti voči tým ľuďom, ktorí im stoja rovnako v ceste za ovládnutím sveta. Až sa nakoniec postavia v boji o moc v totálnej nenávisti voči sebe navzájom. Takto sa začína koniec. Druhá svetová vojna je toho príkladom. Od paktu Sovietskeho zväzu s Treťou ríšou až po stavbu železnej opony. Od koncentrákov na okrajoch nemeckých miest, kde končili politickí oponenti NSDAP od nástupu Hitlera k moci, až po sovietske gulagy spravované a plnené NKVD.

Boľševizmus a fašizmus spája nenávisť voči všetkým, ktorí ľudskú dôstojnosť považujú za univerzálnu ľudskú hodnotu, a preto sa netrápia tým, ako tento svet zlepšiť. Ich jedinou a hlavnou ambíciou je obrátiť nenávisť jedných proti druhým aj za tú najvyššiu cenu. A následne svet ovládnuť.

Nedávny prieskum v radoch učiteľov ukázal, že z otrávených studní hybridnej propagandistickej dielne už plnými dúškami pijú mnohí z nich. Vo štvrtok to predviedol predseda Smeru. Je to signál, že dušou školy sa stáva škola duše. Je to tak trochu parafráza konštatovania Ladislava Hanusa, že dušou kultúry je kultúra duše. Reštart tohto systému spočíva v tom, že našim školám a našej spoločnosti potrebujeme vdýchnuť novú dušu. Je jasné, že Robert Fico svojím dlhoročným pôsobením a príkladom ukazuje, že to, čo robí, sa robiť môže. Jeho vzor je pre našu spoločnosť rovnako zničujúci ako snaha fašistov oživiť a postaviť na piedestál slovenských dejín za vzor slovenského hrdinstva Jozefa Tisa.

Jeho pokus zbaviť Slovensko škodcov, za ktorých on považoval Židov, bol podobne zvrátený ako Ficov pokus zbaviť dôstojnosti a ospravedlniť nenávisť voči ďalšej skupine občanov Slovenska. Tentoraz Rómom.

Ficovo uvažovanie ho spája s Mazurekom, Kotlebom, Kočnerom či Širokým a Bašternákom nie preto, že sú všetci rovnakí.

Spája ich to, že sa rovnako bezostyšne nehanbia nenávidieť a šíriť pohŕdanie a nenávisť voči iným ľuďom. Raz pohŕdajú robotníkmi a živnostníkmi, ktorým nezaplatia za vykonanú prácu, inokedy nenávidia a nechajú ponižovať či zabiť novinára, ktorý sa im díva na prsty, potom nenávidia homosexuálov, inokedy liberálov, Židov, mimovládky či Rómov.

Toto ich diskvalifikuje rovnako z toho, aby sme ich chápali, dôverovali im a dávali im akúkoľvek ďalšiu šancu. Našu krajinu musíme aktívnou prácou na jej zlepšovaní pred týmito ľuďmi chrániť.

Jozef Tiso zbavil Slovensko Židov. Ktosi zastrelil pred skoro dvoma rokmi Jána Kuciaka. Iný mocný hlas hovorí o buldozéri, ktorým je potrebné odpratať liberálov, mimovládky či akési vymyslené Sorosove deti.

Lenže Slovensko je potrebné zbaviť vplyvu tých, ktorí si ho chcú ukradnúť pre seba. A v mene nenávisti si ho podmaniť ovládnutím štátu s jeho systémom spravodlivosti, polície, médií či chorého školstva. Poctiví ľudia v školách, polícii či na súdoch potrebujú pomoc. Preto treba zastaviť falošnú lojalitu našistov v radoch akejkoľvek strany, ktorá klientelizmus a korupciu používa ako návnadu na upevnenie svojej terajšej či získanie budúcej moci.

Každý, kto chce buldozérom odstraňovať iných ľudí ako hnoj a považuje iných za odpad, a otvorene o tom hovorí, je poslom nenávisti a zloby, a berie si na svedomie násilie, ktoré na základe takýchto „iskrivých“ rečí môže opäť raz v našej krajine ožiť. Začal sa práve namáhavý pochod za život všetkých ľudí, ktorí sú ochotní spolupracovať na lepšom svete, v ktorom nebude miesto pre boľševických ani fašistických našistov.

🗳️ Ak chcete podporiť našu prácu pred druhým kolom volieb aj nad rámec predplatného, môžete to urobiť aj darom.🗳️

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Politici píšu

Komentáre

Teraz najčítanejšie