Denník N

Serena dva roky nevie vyhrať grandslam. Zdolala ju tínedžerka, musela vyhrať aj nad fanúšikmi

Bianca Andreescuová s víťaznou trofejou. Foto – AP/Adam Hunger
Bianca Andreescuová s víťaznou trofejou. Foto – AP/Adam Hunger

Vlaňajšie finále ženskej dvojhry na US Open malo škandalózny priebeh. Víťazstvo mladej japonskej tenistky Naomi Osakovej zatienilo správanie jej súperky Sereny Williamsovej, ktorá slovne útočila na empajrového rozhodcu Carlosa Ramosa.

Na pripomenutie: Ramos Williamsovú viackrát napomenul najprv za nepovolenú komunikáciu s trénerom na tribúne, potom za rozmlátenie rakety a nakoniec za slovné útoky. Williamsová rozhodcu nazvala klamárom, zlodejom a obvinila ho zo sexizmu.

„Dlhuješ mi ospravedlnenie. Nikdy v živote som nepodvádzala. Mám dcéru a stojím na správnej strane, nikdy som nepodvádzala,“ kričala na rozhodcu. Aj Williamsovej tréner Patrick Mouratouglou pritom priznal, že svojej zverenkyni udeľoval pokyny, čo je na grandslamoch zakázané.

Dav na Štadióne Arthura Asha bol na strane Williamsovej, zápas sprevádzalo bučanie na rozhodcu a vystrašená a zmätená Osaková si pri odovzdávaní trofeje radšej zakrývala uplakanú tvár šiltovkou.

Serena Williamsová sa do finále US Open dostala aj tento rok. Na rozdiel od vlaňajška odohrala pokojný zápas, ale opäť s neúspešným koncom. Víťazkou US Open sa totiž stala mladá Kanaďanka Bianca Andreescuová, ktorá Williamsovú zdolala 6:3, 7:5.

Musela vyhrať nad davom

V súboji medzi 37-ročnou Williamsovou a 19-ročnou Andreescuovou sme videli

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie