Denník N

V Senici môže byť šprint ako na Tour de France. Okolo Slovenska chváli aj Alaphilippe, Sagan potrebuje pred MS pokoj

Elia Viviani bude jednou z hviezd pretekov Okolo Slovenska. Foto - Gian Ehrenzeller/Keystone via AP
Elia Viviani bude jednou z hviezd pretekov Okolo Slovenska. Foto – Gian Ehrenzeller/Keystone via AP

Cyklisti Quick-Stepu sa zoradia do tímového vláčika, na ktorého konci je majster Európy Elia Viviani pripravený vyhrať etapu. Keď mu jeho posledný zostávajúci kolega pripraví pozíciu, Viviani začne šprintovať.

Po stranách sa naňho doťahujú bývalý vicemajster sveta Alexander Kristoff a víťaz klasiky Miláno – San Remo Arnaud Démare. Majú rýchlosť, ale Viviani vďaka dobrej pozícii udrží náskok a víťazí.

Takto by mohol vyzerať záver ktorejkoľvek šprintérskej etapy na Tour de France, ale o niekoľko dní sa podobný súboj môže odohrať aj v Hlohovci či Senici.

Na 63. ročník cyklistických pretekov Okolo Slovenska (18. 9. – 21. 9.) príde päť tímov World Tour, ktoré so sebou prinesú všetky tri spomenuté šprintérske hviezdy.

Na Slovensku sa z najvyššej cyklistickej ligy predstavia Deceuninck-Quick-Step, Bora-Hansgrohe, Groupama-FDJ, UAE Team Emirates a CCC Pro Team.

Sagan potrebuje pokoj

Do súboja elitných šprintérov na slovenských cestách sa tento rok mohol zapojiť aj Peter Sagan, ktorý podľa športového riaditeľa pretekov Ľudovíta Lučaniča dlho zvažoval štart.

„V jednej chvíli bol takmer rozhodnutý, že príde. Nakoniec to s vedením tímu zvážili, pretože chce vyhrať titul majstra sveta. Má to ako predsavzatie a cíti, že trať by mu mohla vyhovovať,“ povedal na tlačovej konferencii.

„Medzi rečou úprimne povedal, že by tu

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Peter Sagan

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie