Denník N

Urobili sme „recenziu“ transportérov za 400 miliónov, ktoré sa SNS snaží pretlačiť cez vládu

Andrejovi Dankovi a jeho ľuďom záleží na nákupe fínskych transportérov tak veľmi, že neváhali pri nich opakovane zavádzať verejnosť. Foto - MO SR/TASR
Andrejovi Dankovi a jeho ľuďom záleží na nákupe fínskych transportérov tak veľmi, že neváhali pri nich opakovane zavádzať verejnosť. Foto – MO SR/TASR

V týchto dňoch sa rozhoduje, či Pellegriniho vláda povolí Andrejovi Dankovi konečne uskutočniť nákup 81 fínskych transportérov, ktoré SNS vybrala bez súťaže.

Predseda parlamentu Andrej Danko sa možno už túto stredu dozvie, či mu vláda odsúhlasí 400-miliónový nákup fínskych transportérov Patria, ktorým nominanti SNS vymysleli meno Vydra.

Na máloktorom biznise Dankovi záležalo viac. O transportéroch rokoval už v lete 2017 s Robertom Ficom a Bélom Bugárom na stretnutiach, kde sa rozhodovalo o pokračovaní koalície.

Nominanti SNS na ministerstve obrany o nich opakovane klamali verejnosť, prototyp ukazovali na vojenskej prehliadke i v markizáckom Teleráne, aby mu urobili čo najväčšiu reklamu.

SNS má aktuálne poslednú šancu tento nákup dokončiť. Opozícia totiž už avizovala, že po prípadnom víťazstve vo voľbách by sa projekt snažila zrušiť.

Čo by sa stalo, keby Pellegriniho vláda Dankovi vyhovela? Išlo by o čistý tunel, alebo by priniesol aj nejaké pozitíva?

Plusy transportérov

1.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Vojenské nákupy

Slovensko

Teraz najčítanejšie