Denník N

Kočner mal veľký deň, nacvičil si príbeh zmeniek, ale v detailoch zlyhal

Marian Kočner pred súdom. Foto N - Vladimír Šimíček
Marian Kočner pred súdom. Foto N – Vladimír Šimíček

Verejnosť až do večera čakala na výsluch svedka Petra Tótha, ale potom senát poslal novinárov na návrh prokurátora Šantu preč.

Bolo to prvýkrát od zatknutia v júni 2018, čo mohli novinári poriadne vidieť Mariana Kočnera. Doteraz naháňali skôr policajné eskorty, keď chodil vypovedať, potom v júli neprišiel na prvých šesť dní pojednávania v kauze falšovania zmeniek. Vtedy dal súhlas, aby sa pojednávalo v jeho neprítomnosti.

Po poslednom pojednávaní si to rozmyslel a povedal, že ak bude pojednávanie v bratislavskom Justičnom paláci, tak príde. Čierne vlasy, ako keby si ich farbil, oblek, drahé topánky. Chudší a strhanejší v tvári, tak sa ukázal v pondelok ráno.

Sebavedomie mu rástlo

Svoju spontánnu výpoveď začal pokojne. Najprv chcel sedieť medzi svojimi obhajcami, to mu však súd nedovolil a posadil ho riadne dopredu pred celý senát. Na niekoľkých rukou písaných stranách už mal pripravený príbeh o televízii Markíza. Čím dlhšie hovoril, tým sebavedomejšie vystupoval. Zvyšoval hlas a miestami to bol opäť skoro ten istý drzý Kočner známy z tlačoviek vysielaných naživo na TA3, Kočner, ktorý klame, akoby nič.

Foto N – Vladimír Šimíček

Jeho výsluch trval od rána až do piatej večer s prestávkou na obed. Kočner najprv jesť nechcel, napokon ho príslušníci Zboru väzenskej a justičnej stráže presvedčili, aby tak spravil. 

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Marian Kočner

Peter Tóth

Slovensko

Teraz najčítanejšie