Denník N

Cinematik 2019: Tieto filmy rozhodne nevynechajte

Foto – TASR
Foto – TASR

Dnes sa začína v Piešťanoch v poradí štrnásty ročník medzinárodného filmového festivalu Cinematik, ktorý potrvá až do nedele 15. septembra. Pre návštevníkov je pripravených viac ako 70 filmových titulov z celého sveta. Neviete si vybrať? Tu sú tipy Denníka N.

 Kam si zmizla, Bernadette

Utorok 10. 9., 19.00, dom umenia

Richard Linklater a Cate Blanchett, to je kombinácia, ktorú by ste si nemali nechať ujsť. Vo filme, ktorý vznikol podľa rovnomenného knižného bestsellera, niekdajšia prominentná architektka Bernadette vymenila kariéru za rodinu a venuje sa úspešnému manželovi a dcére. Po rokoch sebazaprenia však nadviaže na svoju kreatívnu vášeň a zo dňa na deň hádže celý svoj život za hlavu, keď sa vydá na dobrodružstvo, ktoré spočiatku vyzerá ako úplné šialenstvo. Dobrodružná dráma s prvkami komédie mala svetovú premiéru 16. augusta. Otvárací film celého festivalu uvidia diváci v Piešťanoch v exkluzívnej slovenskej premiére.

Odete

Streda 11. 9., 19.00, Kino Klub

Portugalský režisér João Pedro Rodrigues prijal pozvanie organizátorov a osobne predstaví niekoľko svojich filmov v rámci sekcie festivalu Pod lupou, ktorá sa tento rok zameriava práve na portugalskú kinematografiu. Jeden zo štyroch Rodriguesových filmov sleduje príbeh susedov Pedra, Ruia, Alberta a Odete, mladej ženy, ktorá túži po dieťati. Po nešťastnej nehode

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Kultúra

Teraz najčítanejšie