Denník N

Dankove národné aerolinky nebudú, zostala len analýza za 57-tisíc

Šéf parlamentu a predseda SNS Andrej Danko. Foto N – Tomáš Benedikovič
Šéf parlamentu a predseda SNS Andrej Danko. Foto N – Tomáš Benedikovič

Národný letecký dopravca za tejto vlády nevznikne a potvrdil to aj poslanec SNS. Aerolinky by boli drahé, stratové a riskantné.

Mala to byť výkladná skriňa „národnej“ agendy SNS a Andreja Danka, zostalo po nej však len 110 strán papiera. Reč je o projekte národného leteckého dopravcu, ktorý SNS dostala dokonca do programového vyhlásenia vlády. S projektom sa zjavne nepohlo už mesiace a pokiaľ ho neopráši budúca vláda, skončí v archíve ministerstva dopravy.

„Sme jeden z mála štátov v Európe, ktorý spojenie ako Košice – Poprad – Bratislava nemá. Ani si nemyslím, že je to také finančne náročné,“ optimisticky popisoval Danko v septembri 2017 svoje plány.

Národný letecký dopravca sa dostal dokonca aj do vládneho programu, hoci nie so sľubom, že bude lietať ešte v tomto volebnom období. „V intenciách práva EÚ a v spolupráci so strategickým partnerom vláda pripraví podmienky pre zriadenie národného leteckého dopravcu, čím sa zabezpečí pravidelné letecké spojenie Slovenska s najvýznamnejšími leteckými uzlami v Európe a hlavného mesta s regionálnymi letiskami,“ píše sa v programovom vyhlásení vlád Fica aj Pellegriniho.

Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Ekonomika, Slovensko

Teraz najčítanejšie