Denník N

Richard Sulík: Máme v programe rovnú daň a budeme sa zasadzovať za to, aby sme sa opäť k nej vrátili

Foto N - Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

Šéf SaS Richard Sulík v rozhovore vysvetľuje, aký návrh rozpočtu na budúci rok by od terajšieho ministra financií očakával. Zavedenie výdavkových limitov podľa neho nie je dogma.

Najväčšie problémy krajiny súvisia podľa predsedu SaS s podnikateľským prostredím. Vraví, že ak SaS bude súčasťou novej vlády, jeho osobným cieľom bude, aby 150 opatrení pre podnikateľov, ktoré majú pripravené, spravili jedným balíkom.

Odvodový bonus je jednou z ôsmich priorít strany. Keď SaS bude mať dostatočne silný mandát, predpokladá, že do koaličnej zmluvy dokážu pretlačiť aspoň jeho technickú prípravu.

Sulík tiež vraví, že:

  • sa budú zasadzovať za to, aby sme sa opäť vrátili k rovnej dani,
  • daňový systém nie je to, čo je naozaj náš problém, treba riešiť odvody a sociálne dávky,
  • dane nechcú zvyšovať, dane chcú rušiť.

Postupne vám prinesieme rozhovory s ekonomickými odborníkmi alebo tieňovými ekonomickými ministrami aj ďalších politických strán, ktoré majú podľa posledných prieskumov šancu uspieť v najbližších voľbách a s rozhovorom súhlasili.

Predpokladáme, že ak SaS uspeje v budúcich voľbách, vaša ambícia je skôr premiérska, ale tým, že ste dlhoročný ekonóm, za lukratívny post považujete aj post ministra financií. Je to tak?

Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Richard Sulík

Ekonomika

Teraz najčítanejšie