Denník N

Bugár o personálnych zmenách a odchodoch: Nikto od nás neuteká

Foto N - Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

Most-Híd si na sobotňajšom sneme zvolil dvoch nových podpredsedov, do popredia chce strana podľa vlastných slov dostať nové tváre z regiónov.

Dvaja noví podpredsedovia, odchod jedného poslanca z parlamentného klubu a odchod jedného člena predsedníctva – tak vyzerajú personálne zmeny v koaličnom Moste-Híd.

Na sobotňajšom sneme strany si členovia zvolili nových podpredsedov. Jedným je súčasný štátny tajomník na ministerstve školstva Peter Krajňák, ktorý na podpredsednícke kreslo zasadne namiesto poslanca Petra Antala, ktorý skončil pre pracovnú vyťaženosť.

„Máme potenciál v rusínskej oblasti, a preto by bolo dobré, keby mala strana z tejto časti Slovenska svojho podpredsedu,“ vysvetlil Antal.

Z funkcie podpredsedu odišiel aj László Sólymos, ktorý však naďalej ostane v predsedníctve a zrejme aj na kandidátke strany.

Práve Sólymos bol jedným z členov Mosta-Híd, ktorí sa snažili dohodnúť spoluprácu s SMK. Vznik nových strán zameraných na maďarského voliča je podľa neho výsledkom nespolupráce veľkých strán. Odmieta však, že by pre nedohodu odišiel z postu podpredsedu.

“Ak by sme sa dohodli, nebola by

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Slovensko

Teraz najčítanejšie