Denník N

Matovič na Ficove narodeniny oznámil, že nepôjde do vlády s tými, čo chcú registrované partnerstvá

Líder OĽaNO Igor Matovič. Foto N - Tomáš Benedikovič
Líder OĽaNO Igor Matovič. Foto N – Tomáš Benedikovič

Igor Matovič zvolal tlačovú konferenciu pred bytovku Bonaparte v deň 55. narodením Roberta Fica, jeho hlavné vyhlásenie však nepriamo smerovalo na PS/Spolu.

Téma registrovaných partnerstiev sa stala témou, na ktorej sa môže štiepiť opozícia. V nedeľu, v deň 55. narodenín Roberta Fica, zvolal Igor Matovič (OĽaNO) tlačovú konferenciu pred komplex Bonaparte, kde stále býva predseda Smeru Robert Fico. Jeho hlavné posolstvo sa netýkalo vládnej strany, ale opozičných strán.

Matovič oznámil, že nepôjde do vlády, ktorá by mala v pláne prijať registrované partnerstvá, adopcie detí pármi rovnakého pohlavia, uvoľniť drogovú politiku, zrušiť sociálne istoty alebo zmeniť postoj Slovenska k nelegálnej migrácii.

Podľa OĽaNO treba dať tieto témy na štyri roky bokom a sústrediť sa na najdôležitejšie problémy: korupciu, pomery v justícii alebo zlyhávajúce zdravotníctvo. „Toto je prvá časť nášho plánu, ako poraziť mafiu, ktorá nám vládne,“ povedal Matovič.

Zároveň kritizoval KDH, Za ľudí a PS/Spolu za to, že sú pasívni počas mimoriadnej schôdze o odvolaní premiéra Pellegriniho. Tá prebiehala v piatok a bude pokračovať v utorok.

„Počas celých jedenástich hodín nás nepodporil jediný poslanec PS/Spolu, KDH ani Za ľudí,“ dodal Matovič. OĽaNO momentálne v prieskumoch verejnej mienky nepatrí medzi najsilnejšie strany: v poslednom prieskume AKO získalo 7,3-percentnú podporu. Líder Obyčajných ľudí ešte stále zvažuje možnosť, že do volieb pôjde v koalícii s SMK.

Test PS/Spolu?

Matovič je momentálne pri kladení takýchto zásadných podmienok vo veci „kultúrno-etických“ tém a budúcej spolupráce jediný. Predseda SaS Richard Sulík Denníku N napísal,

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Igor Matovič

Voľby 2020

Slovensko

Teraz najčítanejšie