Denník N

Kočner v Threeme: Bödör mu robil spojku na špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika

Špeciálny prokurátor Dušan Kováčik. Foto N – Tomáš Benedikovič
Špeciálny prokurátor Dušan Kováčik. Foto N – Tomáš Benedikovič

Šéf špeciálnej prokuratúry tvrdil, že Norberta Bödöra nevidel osem až desať rokov. Podľa Kočnerovej Threemy boli Kováčik a Bödör v pravidelnom kontakte. Generálna prokuratúra potvrdila, že kontakty Kočnera a Bödöra na viacerých prokurátorov už vyšetrujú.

Je ten, kto najviac kritizuje novinárov za „úniky“ informácií z vyšetrovania vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. „Taký masívny únik informácií zo spisu som za svoju dlhoročnú prax nezažil. Všetko sa to robí pod pláštikom nejakého verejného záujmu,“ povedal špeciálny prokurátor Dušan Kováčik v utorok minulý týždeň, keď parlamentnému výboru predkladal správu o stave prokuratúry.

Odpovedal tak na otázku poslanca Smeru a trenčianskeho župana Jaroslava Bašku, ktorému sa úniky takisto nepozdávajú.

Teraz sa ukazuje, že jedným z tých, kto je pri vyšetrovaní vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej v konflikte záujmov, je aj samotný Kováčik.

Denník N získal komunikáciu Mariana Kočnera cez aplikáciu Threema s nitrianskym podnikateľom Norbertom Bödörom. Podľa nej bol hlavnou spojkou Bödöra na prokuratúru práve špeciálny prokurátor. Kočner a Bödör ho volajú Dušan a chcú od neho informácie, ale aj rozhodnutia.

Z komunikácie vyplýva, že Kováčik sa s Bödörom pravidelne stretával. Nie kvôli kultúrno-športovým podujatiam, ako kedysi vravel Kováčik, ale kvôli svojej funkcii a informáciám, ktorými disponoval.

Tu nie je žiadne Ave ty, Ave ja, žiadne súkromie alebo zdravotný stav. V týchto rozhovoroch Kočnera s Bödörom od septembra 2017 do mája 2018 sú len kšefty, pokusy o ovplyvňovanie trestných konaní a o dosadzovanie svojich ľudí do funkcií.

Neslúžil tak, ako chceli

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Bödörovci

Kočnerova Threema

Ladislav Bašternák

Marian Kočner

Vražda Jána Kuciaka

Slovensko

Teraz najčítanejšie