Denník N

Herečka Vajdová o alkohole, bulvári a dvoch rokoch v ústraní: Nevidela som dôvod žiť

Foto N - Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

Petra Vajdová sa na takmer dva roky stiahla z obrazoviek, divadla a nekomunikovala ani s médiami. V rozhovore hovorí, čo sa stalo pred dvomi rokmi, keď ju chytila polícia pod vplyvom alkoholu a aké to je s bulvárom.

Prešli už dva roky odvtedy, čo policajti zastavili auto, ktoré šoférovala herečka Petra Vajdová, a zistili, že je pod vplyvom alkoholu. Mala 32 rokov, v Slovenskom národnom divadle išla z jednej hlavnej postavy do druhej. Krátko potom, čo bulvár opísal jej problém so šoférovaním, sa zranila pri tréningu na ostro sledovanú televíznu súťaž Let’s Dance a na poslednú chvíľu v divadle museli zrušiť predstavenie. V Let’s Dance však pokračovala ďalej a bulvár mal zasa o čom písať.

Stiahla sa do úzadia, rok a pol nekomunikovala a verejne nevystupovala. Podstúpila liečenie, založila si rodinu a aj keď verejne nevystupovala, často bola na titulných stránkach bulváru. Aj keď sa s novinármi odmieta rozprávať, aj napriek tomu ju bulvár fotí, ako kočíkuje, a zverejnili aj jej fotku pár dní po pôrode z nemocničnej chodby.

S Petrou Vajdovou sme hovorili o tom, čo sa pred dvomi rokmi stalo, o alkohole aj o tom, ako sa k nej správa bulvár.

Keď ste mali 24 rokov, hovorili ste, že žijete divadlom a na súkromný život nie je čas. Prešlo desať rokov. Teraz si ten normálny život užívate?

Normálny život pre mňa znamená vlastný rodinný život, ktorý sa mi podarilo vytvoriť. Predchádzala tomu dosť zložitá a náročná etapa, ktorá je vďaka bulváru už viacej-menej známa. Dovtedy som žila svoj život len prácou. Mojím voľným časom a aj koníčkom bolo divadlo. Keď ste v „kurze“, tak máte možnosť nakrúcať, hrať, dabovať. Samozrejme, že ma moja pracovná vyťaženosť dobehla a podpísala sa na mojom duševnom aj fyzickom stave. Asi by som to nazvala vyhorenie.

Koľko ste mali rokov, keď ste vyhoreli?

32. Nemala som vlastnú rodinu, kamarátov, ktorým by som mohla veriť, a cítila som sa sama.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Divadlo a tanec

Rozhovory

Kultúra, Slovensko

Teraz najčítanejšie