Denník N

Kočner s Bödörom v Threeme: Fico je náš šéf

Podľa komunikácie Mariana Kočnera a Norberta Bödöra cez Threemu bol Bödör v kontakte s Robertom Ficom aj Robertom Kaliňákom. Čakal aj na stretnutie s Denisou Sakovou, ale vyjadrovali sa o nej vulgárne.

Toto nie je novinárske hodnotenie, takto analyzuje komunikáciu Mariana Kočnera a Norberta Bödöra cez šifrovanú aplikáciu Threema policajný vyšetrovateľ v oficiálnej správe: „Je zrejmé, že Kočner koná spoločne s Norbertom Bödörom v prospech politickej strany Smer. Podľa komunikácie je ochotný vždy pomáhať Robertovi Ficovi, je mu verný, obetuje sa pre Smer, navrhuje a podniká kroky na to, aby sa strana Smer udržala pri moci, a to aj za vlastné peniaze, ako napríklad ovplyvňovanie verejnej mienky prostredníctvom médií, snaha o ovplyvňovanie rôznych politických postov, na čo mu napríklad slúžili aj informácie, ktoré dokázal získať ešte pred ich medializáciou.“

Roberta Fica tieto slová po zverejnení v polovici augusta rozčúlili. „Takto sa písali posudky v 50. rokoch. Čo má čo policajt písať slohové politologické práce, čo je politológ policajt? Majú sa venovať svojej práci a nie politologickým úvahám,“ hovoril Fico na tlačovej besede v auguste tento rok.

Polícia však vedela, prečo to píše. Pre Kočnera a Bödöra bol Fico šéf, tak ho volali vo svojich správach cez aplikáciu Threema. Prezývky a skratky používali aj pri iných osobách.

Šéf – Robert Fico

Konverzácia,

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Kočnerova Threema

Slovensko

Teraz najčítanejšie