Denník N

Eset ukázal detaily projektu na bratislavskej Patrónke, nazýva ho slovenským Silicon Valley

Neaktuálna vizualizácia kampusu Esetu a ako dnes vyzerá bývalá vojenská nemocnica a jej podzemné bunkre. Foto N – Tomáš Benedikovič, vizualizácia z roku 2017 – Eset
Neaktuálna vizualizácia kampusu Esetu a ako dnes vyzerá bývalá vojenská nemocnica a jej podzemné bunkre. Foto N – Tomáš Benedikovič, vizualizácia z roku 2017 – Eset

Kruhové vizualizácie spred dvoch rokov už nie sú aktuálne, firma si vyberá na spoluprácu z medzinárodných architektonických štúdií.

Na bratislavskej Patrónke pri vstupe do lesa na Železnú studničku je chátrajúca bývalá vojenská nemocnica. V opustených budovách visia zo stropov káble, stoja tam opustené torzá nemocničných postelí. Okolo je mnoho zelene.

Celý tento areál prebuduje IT firma Eset na nový kampus pre seba a ďalšie technologické firmy. Teraz firma predstavila ďalšie plány s týmto miestom.

Približne dvadsiatku budov, ktoré vznikali postupne od konca druhej svetovej vojny, zbúrajú. Zachovať chcú podzemné bunkre, ktoré slúžili ako protiletecké kryty pre pacientov a personál – tí ich využili najmä pri bombardovaní Bratislavy v roku 1944.

Nateraz nie je jasné, ako má nový komplex vyzerať. Vizualizácie s kruhovými budovami, ktoré Eset predstavil v roku 2017, už nie sú aktuálne, investor ich v minulosti zverejnil len ako možný zámer pre lokalitu. Jednou zo zmien je napríklad tá, že v areáli má byť aj bývanie.

Vizualizácie kampusu z roku 2017, ktoré už nie sú aktuálne.

Aj bývanie či internát

„Chceme tu vybudovať

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Bratislava

Developeri v Bratislave

Slovensko

Teraz najčítanejšie