Denník N

Drucker predstavil ľudí: Ghannamovú, Fedora s Cséfalvayovou, Kurilovskú či Kočana

Foto N - Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

Podľa septembrového prieskumu Focusu by stranu Dobrá voľba volilo niečo vyše dvoch percent voličov.

Bývalá novinárka Anna Ghannamová, poslanci Martin Fedor a Katarína Cséfalvayová, rektorka Akadémie Policajného zboru Lucia Kurilovská či exriaditeľ Všeobecnej zdravotnej poisťovne Miroslav Kočan.

Exminister zdravotníctva a vnútra Tomáš Drucker vo štvrtok predstavil tím ľudí, ktorí prichádzajú do jeho novej strany s názvom Dobrá voľba.

Jednou z mediálne známych tvárí je Ghannamová, ktorá v minulosti pracovala v Markíze. V posledných rokoch sa venuje sociálnej sfére, zakladala Národnú cenu starostlivosti Dobré srdce a je riaditeľkou bratislavského zariadenia pre seniorov Náruč.

„Možno ste niektorí prekvapení, že tu stojím, ja som tiež trochu prekvapená,“ povedala bývalá novinárka. „Politici prestali počúvať odbornú prax, preto musí ísť odborná prax do politiky. Preto som prijala ponuku pána Druckera.“

Dvaja poslanci aj rektorka Kurilovská

Prvá tlačovka Dobrej voľby potvrdila, čo sa očakávalo – do strany vstupujú dvaja poslanci z Národnej rady, Martin Fedor a Katarína Cséfalvayová.

Obaja v týchto dňoch opustili klub Mosta-Híd, do parlamentu sa dostali za stranu Sieť. Fedor bol v minulosti aj členom SDKÚ, ktorá ho nominovala aj na post ministra obrany (v roku 2006).

Cséfalvayová sa má v strane venovať zahraničnej politike aj životnému prostrediu. „Som rada, že v Dobrej voľbe mám príležitosť vrátiť sa k tomu, čomu som sa venovala v akademickom prostredí, a to je téma životného prostredia a klimatických zmien,“ povedala.

Do strany vstupuje aj mediálne známa odborníčka

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Dobrá voľba

Tomáš Drucker

Voľby 2020

Slovensko

Teraz najčítanejšie