Denník N

Na súd s Ruskom je predvolaná Volzová. Vyšetrovanie chceli Kočner aj Bödör zastaviť

Foto - TASR
Foto – TASR

Pokračuje pojednávanie s Pavlom Ruskom vo veci objednávky vraždy jeho bývalej spoločníčky. Kočner s Bödörom chceli z tohto prípadu odstrániť vyšetrovateľa.

Je to prípad, ktorý prekvapil, vystrašil Mariana Kočnera, Norberta Bödöra aj Jaroslava Haščáka a udial sa mimo ich plánov a vplyvu. Obvinenie Pavla Ruska z objednávky vraždy jeho bývalej spoločníčky v televízii Markíza Silvie Volzovej vyvolalo u tejto trojice v októbri 2017 obavy, že to môže ohroziť aj ich. Rusko by ako potenciálny svedok mohol vypovedať proti Kočnerovi v kauze zmenky aj proti Haščákovi v kauze Gorila.

Dnes je už bývalý riaditeľ televízie Markíza obžalovaný a pojednávanie bude pokračovať v piatok vo väznici v Justičnom paláci. Vypovedať predvolali aj Volzovú.

Ak by sa však veci diali tak, ako to plánovali Kočner a spol. v rozhovoroch cez šifrovanú aplikáciu Threema, prípad by sa na súd nikdy nedostal. O správe, ktorú poslal Kočner šéfovi Penty Jaroslavovi Haščákovi, že pracuje na odj….í čuráka, už médiá informovali. Na mysli mal Lukáša Kyselicu, ktorý na prípade Volzová pracoval.

Známe je aj to, ako Kočner písal Alene Zsuzsovej, spoluobvinenej z objednávky vraždy Jána Kuciaka, že Ruskovu obhajobu platí Haščák.

Aj v rozhovoroch s Bödörom, ktoré teraz získal Denník N, Kočner dával jasne najavo, že mal jediný cieľ: odstaviť od prípadu vyšetrovateľa Kyselicu a zvrátiť stíhanie v prospech Pavla Ruska. Správy tiež ukazujú, že Kočner mal informácie o dianí v polícii prakticky online. 

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Kočnerova Threema

Marian Kočner

Pavol Rusko

Slovensko

Teraz najčítanejšie