Denník N

Čo nemá spoločné Kočner s únosom prezidentovho syna

Podľa všetkého sú pravdivejšie tie Fegyveresove slová, ktoré povedal v deväťdesiatych rokoch, ako tie, čo hovorí vyše 24 rokov po únose.

Autorka je novinárka

Boli to najmä právnici Ernest Valko, Jozef Šátek a Peter Vačok, kto neúnavne upozorňoval na nutnosť dodržiavania princípov právneho štátu. Ich nerešpektovanie Valko celkom lapidárne označoval za cestu do pekla.

Šátek a Vačok sa ako bývalí vyšetrovatelia únosu, presnejšie povedané, násilného zavlečenia Michala Kováča mladšieho do Rakúska a ďalších káuz spojených s SIS počas premiérovania Vladimíra Mečiara sústredili najmä na tieto prípady. Zdôrazňovali pritom, že násilné zavlečenie slovenského občana do cudziny organizovanou skupinou, teda SIS, je teroristický čin, a ak sa vinníci nepotrestajú, Slovensko sa pridá k štátom, v ktorých sa toleruje terorizmus.

Návrat starých mýtov a lží

To, že sa únos ani ďalšie kauzy z obdobia mečiarizmu neskončili súdnym rozhodnutím, nielenže doteraz deformuje náš právny systém, ale sa čoraz viac okolo nich začínajú objavovať mýty, teda dohady založené na lžiach, nepravdách či polopravdách. Niektoré z nich sa vytvorili ešte počas mečiarizmu v denníkoch a médiách, ktoré vlastnilo mečiarovské Hnutie za demokratické Slovensko, respektíve privatizéri z radov HZDS. Teraz sa oblúkom vracajú, akoby podložené novými faktmi a informáciami. Mám na mysli najmä nový film Skutok sa stal.

Škoda len, že tie nové fakty a informácie nie sú verifikované.

Ani nemôžu byť, pretože nie sú pravdivé.

Marian Kočner a jeho pobočník

Fámy a mýty, ktoré sa vynorili po filme Skutok sa stal, sa krútia okolo Mariana Kočnera a jeho pobočníka Petra Tótha.

Kočner podľa všetkých zverejnených informácií a výpovedí,

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Marian Kočner

Komentáre

Teraz najčítanejšie