Denník N

Neverná matka uprednostnila nového partnera, otec alkohol. Lukáš opisuje hrôzy, ktoré zažíva od 15 rokov

Foto – Fotolia
Foto – Fotolia

Spoveď mladíka, ktorému rodičia svojím nezáujmom rozbili domov, vzali detskú izbu, zničili časť detstva aj mladosť. Keď svoju autentickú skúsenosť pod svojím pravým menom opísal na blogu N, otec ho vyhodil z domu. Pod tlakom príbuzných nakoniec článok zmazal. Teraz sa rozhodol, že sedem rokov mlčania stačilo.

Lukáš (skutočné meno a priezvisko má redakcia k dispozícii) má 22 rokov, žije vo Zvolene a študuje na vysokej škole. Ironicky vraví, že pochádza z tradičnej slovenskej rodiny, ktorá mu sprznila časť detstva aj mladosť.

„Je mojou povinnosťou nemlčať a varovať iných. Obetí ako ja sú na Slovensku tisíce. Nie sme povinní trpieť týranie zo strany rodičov, respektíve jeho následky, a ešte o tom aj mlčať. Nemajú žiadne právo nám to robiť.“

Počas rozhovoru sa Lukáš musí opakovane ovládať, aby sa nerozplakal. Lomcuje ním hnev, sklamanie aj zúfalstvo.

Nevera matky

Prvých 15 rokov Lukášovho detstva bolo normálnych. „Nebolo v ňom nič, na čo by som sa mohol sťažovať.“ Zlom nastal, keď Lukášov otec zistil, že ho jeho manželka podvádza. V júni 2012 totiž pristál v ich schránke anonym práve s touto informáciou.

„Otec ho objavil cestou do nočnej služby. Okolo polnoci sa vrátil. Zobudil som sa na krik a buchot. Bol opitý a strašne vyvádzal. Vyšiel som z izby a… Na tú scénu nikdy nezabudnem – vystrašená matka stála v jedálni v nočnej košeli, oproti nej totálne sťatý otec, na stole takmer prázdna fľaša hruškovice.“

Otec sa zrazu rozbehol za mamou a 15-ročný Lukáš ho musel držať, aby ju nezaškrtil. Podarilo sa mu

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Rodičovstvo

Vzťahy

Slovensko

Teraz najčítanejšie