Denník N

V 15 rokoch ma znásilnili, priznala Demi Moore s tým, že jej mama to vedela

Americká herečka Demi Moore. Foto -TASR/AP
Americká herečka Demi Moore. Foto -TASR/AP

Americká herečka v autobiografii opísala ťažké detstvo aj alkoholovú závislosť. Venovala ju svojim trom dcéram a mame.

Dospela skôr ako jej rovesníci. Za koniec svojho detstva označila príhodu, keď mala 12 rokov.

„Pamätám si, ako svojimi prstami, svojimi malými detskými prstami vyberám z úst mojej mamy lieky, ktoré sa snažila prehltnúť,“ uviedla hollywoodská herečka Demi Moore vo svojej knihe Inside Out.

Píše v nej o svojich traumách, spolužití s hercom Ashtonom Kutcherom, aj o závislostiach od drog a alkoholu.

Sex za 500 dolárov

Knihu, ktorá vyšla 24. septembra, začína komplikovaným detstvom v nefunkčnej rodine. Vychovávala ju mama, ktorá bola alkoholička a viackrát sa pokúsila o samovraždu. Jej biologický otec ich opustil ešte pred jej narodením a pre prácu toho nevlastného sa často sťahovali.

V domácnosti boli časté hádky aj bitky, keďže aj on bol alkoholik. Nakoniec ich opustil a Demi Moore zostala sama s mamou.

Ako dospievajúce dievča však netrávila voľný čas so spolužiakmi, ale s mamou chodila do barov. Ako uvádza v knihe, mali si ju tam všimnúť starší muži.

To nakoniec vyústilo do stretnutia s chlapom, ktorý bol u nich doma, keď sa vrátila zo školy. V knihe Inside out píše, že ju znásilnil a zaplatil za to jej mame 500 dolárov.

„Bolo to znásilnenie. A ničivá zrada odhalená krutou otázkou muža – aké to je byť prostitútkou vďaka mame za 500 dolárov?“ napísala Demi Moore v autobiografii.

O rok neskôr sa odsťahovala od rodiny a začala žiť s muzikantom Freddym Moorom, ktorého si o dva roky neskôr vzala.

Živila sa najskôr ako modelka, v 80. rokoch sa jej podarilo presadiť vo filme, keď sa objavila vo viacerých obľúbených snímkach pre mládež. Avšak ani toto obdobie neoznačuje za najšťastnejšie.

Zlaté maliny

S manželom prepadli závislosti od kokaínu a Demi Moore bola v zlom psychickom stave. Mala o sebe neustále pochybnosti, nebola so sebou spokojná a hanbila sa za svoj vzhľad.

„Nemala som sa rada. Nedokázala som

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Kultúra, Svet

Teraz najčítanejšie